Vali Necmeddin Kılıç, eğitimdeki kalitenin artmasının, sınıflardaki öğrenci sayısının azlığı ve eğitim süresinin artmasıyla doğru orantılı olduğunu kaydederek, Çorum’daki dersliklerin artırılması için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda gerçekleştirilen Halkla Buluşma toplantısında konuşan Vali Kılıç, “Türkiye Dünyanın umudu bir ülke zenginleşmeye adayız. Bu ülkeyi medeniyet tasavvuru ile desteklememiz lazım. Akla gelen tüm kötülükler eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Dersliklerdeki öğrenci sayısını azaltmak eğitim kalitesiyle doğru orantılıdır. Yapmamız gereken derslikler yapıp mevcut sayıyı azaltmak, sabahtan başlayıp akşama kadar çocuklarımızı eğitmek” dedi.

Derslik sayısını artırmak için bir çalışma yaptıklarını ve ortaya 170 milyon liralık bir masraf çıktığını anlatan Vali Kılıç, “Özel İdare ve devletin kaynakları var ancak Çorum’un ileri gelenlerinin de desteklerini bekliyoruz. Bu konuda yaptığımız görüşmeler kapsamında 2 kişi derslik yaptırmayı kabul etti. Bu kişilerin isimleri okullara verilecek. Çorum’un ileri gelenlerinden derslikler için destek bekliyoruz” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim