Okullar açıldığından beri neredeyse bir ay olduğunu anlatan Selim Aydın, hala ders kitaplarının eksik olduğunu ve hala binlerce öğretmenin açıkta bulunduğunu vurguladı. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de komik ve anlamsız uygulamalarla yeni çıkmazlara sürüklenildiğini belirten Aydın, “Eğitimle alakalı bütün dertleri, sıkıntıları, sorunları çözdük; sıra okullarda yardımcı kaynak kitap meselesine geldi. Hatta okullara baskın yapılacakmış gibi söylentiler huzursuzluğa neden olmaktadır. Bu duruma gülmek isterdik lakin hangi okula gitseniz aynı sıkıntı; hangi öğretmeni dinleseniz aynı üzüntü. Derhal MEB Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız’ın açıklamaları dikkate alınmalı ve eğitim çalışanları rahatlatılmalıdır” dedi.
Çocukların eğitimi için mücadele veren öğretmenlerin tek derdinin öğrencisine iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu belirten Aydın, öğretmenlere eziyet yapıldığını vurguladı.
Okullarda yardımcı kitap kullanılmasını, bazı yayınevlerine fayda sağlama olarak algılayanlar; hatta bazı öğretmenlerin bu işten ekonomik fayda sağladığını iddia edenler bulunduğunu anlatan Aydın, “Bugün öğretmenleri yardımcı kaynak kitaptan ekonomik çıkar sağlamakla itham edenler, 20 gündür açık olan okullarda hala bazı ders kitapları olmadığının özeleştirisini neden yapmıyorlar? Eğer bir ülkede yardımcı ders kitaplarına ihtiyaç duyuluyorsa, burada sorgulanması gereken ihtiyaç duyan mıdır? Yoksa eğitimi bu noktaya getiren sistem midir? Bir ülkede eşit şartlarda eğitim almak her Türk vatandaşının hakkıdır. Özel okullarda her türlü yardımcı kaynakla sınavlara hazırlanan bir öğrenci ile bunları yasakladığınız Devlet okulunda okuyan öğrenciler nasıl eşit şartlarda yarışabilirler? Yoksa bugün eğitim camiasına bu dayatmayı yapanlar çocuklarına bu yardımcı kaynakları aldırmamakta mıdırlar? Yoksa çocuklarını özel okullarda mı okutmaktadırlar?
Sorumlular ders kitaplarındaki soruların veya EBA’daki kaynakların yeterli olduğunu iddia etmektedir. İşin vahim tarafı öğrencilerin ellerinde TEOG sınavına 6 hafta kalmasına rağmen hala bazı derslerin kitapları yoktur. Pdf olarak yayınlanan bu kitaplardan öğrenci ve öğretmenler ne kadar yararlanabilir. TEOG sınavı çoktan seçmeli sorularla yapılırken, ders kitapları bu yönde hazırlanmış mıdır?
Günde 200 soru çözen bir öğrenci için EBA’da verilen kazanım testleri ve denemeler yeterli midir? Eğitim çalışanları rahat olmalıdır. MEB müsteşar yardımcısı Muammer Yıldız ın açıklamaları ortadadır. Öğretmenler kaynak kitapları zorunlu tutmadığı gibi imkanı olmayan öğrencilere de ellerinden gelen yardımı sunmaktadır. Müsteşar yardımcısının açıklamaları ile bu çelişki ortadan kaldırılmalıdır. Bu açıklamalar doğrultusunda okullarımıza gerekli bilgilendirme yapılmalıdır. Türk Eğitim Sen her zaman olduğu gibi bugün de doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen  bir sendika olarak eğitim çalışanlarının yanındadır. Türk Eğitim Sen işte ortaya koyduğu bu cesur, kararlı ilkeli ve gerçek sendikal mücadele ile doğru adres olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.
Eğitimde işlerin iyiye gitmediğini ifade eden Selim Aydın, şunları dile getirdi: “Artık aklımızı başımıza almak durumundayız. Artık okullarda öğretmenlerimizin zihinlerini, yüreklerini ve umutlarını kırmayı, dökmeyi bırakmak durumundayız. Eğer başarı istiyorsak, eğer aydınlık bir gelecek düşlüyorsak öğretmenlerimize mutlak suretle güvenmek zorundayız. İşte bu sebepledir ki çekin elinizi öğretmenin yakasından. Çekin elinizi öğretmenin çabasından!”
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim