“Eğitim öğretim dönemi başlaması ile birlikte hepimizin evinde çocuklarının hayatını etkileyecek sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz gözlenmektedir” diyen Bekir Özsaçmacı, “Eğitimde fırsat eşitliği sadece söylem üzerinde kaldığı çok acı tecrübelerle yaşanmaktadır. Son 18 yıl içerisinde 16 defa değiştirilen sistem bugün geldiğimiz noktada sayın bakanın ifadesi ile talebin çok olması ile adlandırılan sistem çöküşü ticari kafa ile telaffuz edilen cümle olmuştur” diye konuştu.

İYİ Parti İl Başkanı Özsaçmacı, eğitimle ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Bakınız 2010 yılında bir proje başlatıldı adına Fatih projesi denildi bu proje ile EBA sistemi üzerinden teknolojik olarak öğrencilere direk ulaşılabileceği tasarlanmış idi tabi söylemde…. Geçen süre zarfında birçok ihale birçok alım yapılmasına karşın devletin milyarları birilerine nasıl gittiğini hep beraber gördük ve bu gün net olarak karşımıza çıkmakta. FATİH Projesi’nin başladığı yıllarda yükselişe geçmiş, 2018 yılından sonra öngörülen bütçelerde ise ciddi düşüş meydana gelmiş. Önceki yıla göre, 2019 yılı bütçesindeki yüzde 78.8 oranında azalma dikkat çekiyor. 2018 yılında FATİH Projesi için 1 milyar 35 milyon olan bütçe, 2019 yılı için 219 milyon liraya kadar düşürülmüş durumda.

Bu veriler FATİH Projesi’nin bittiğinin önemli emareleridir. Ruhuna ‘El Fatiha’ okumanın vakti geldiyse, projeyi başlatıp sonlandıramayanlara bunun nedenlerinin sorulması gerekmez mi? 8.5 milyar liralık bütçenin 1 milyar 691 milyon 202 bin liralık kısmının harcandığını biliyoruz. Bu para nereye gitti? Ortada proje yok, uygulama yok, bu para israf değil mi?” herhalde olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek farklı bir sihirbazlık zannedilmektedir ki ısrarla sürdürülmektedir. Şöyle ki; ısrarla olmayanın var olduğunu söylemek. Bu ve benzer durumlardan şu sonuç çıkabilir. Olmayan ama varmış gibi gösterilen şey önemli bir çıkar sağlayıcıdır. Yoksa niye bu kadar uğraşılsın”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim