Türk Eğitim-Sen Çorum Şubesi tarafından eğitimdeki adaletsizlikler protesto edildi.
Türk Eğitim-Sen yönetici ve üyelerinin yanında Kamu-Sen İl Başkanı Mehmet Fatih Gök, Kamu-Sen’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri, MHP İl Başkanı Bekir Çetin, MHP Merkez İlçe Başkanı Sinan Özcan, Kamu-Sen eski İl Başkanı ve MHP Milletvekili aday adayı Mahmut Alparslan ile eğitimcilerin katıldığı etkinlikte ölen adalet için helva dağıtımı da gerçekleştirildi.
“Sadece Adalet İstiyoruz”, “Köleleştirilmiş Yöneticiliğe Hayır”, “Adalet Öldü,Ruhuna Fatiha”, ”Çalışanlar Sizinle Rezil Oluyor”, “Kul Hakkı Sizi de Yakar”, “Her Dönemin Adamı Değil Her Devirde Adam Olmak Lazım”, “Eğitime Siyaseti Bulaştırmayalım” gibi sloganların yazılı olduğu pankartlarla yapılan eylemde Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, memurun arasına yandaşçılığın sokulduğunu söyledi.
Tarihi ve kritik bir süreçten geçildiğini, 12 yıllık iktidarın yıkım politikalarının memuru, işçiyi, emekliyi, dul ve yetimi bitirdiğini, ülke güvenliği ile sınırların delik deşik edildiğini, milli kimliğimiz, milli ve manevi değerlerimizin alt-üst edildiğini, yangının fethedildiğini, basının kuşatıldığını ve hukuğun esir alındığını söyleyen Selim Aydın, “12 yıldır büyümenin bütün yükü, daha çok çalışıp daha az kazanan memurun, işçinin, çiftçinin omuzlarına bindirildi. Pasta büyüdü ama çalışanın payı küçüldü. 3Y’yi; “yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar”ı bitereceğim diye iktidara gelenler, hayatımıza yıldırmayı, yıkmayı, yağmayı ve yandaşlığı da sokup, 3 S’nin “saltanatın, sarayın ve servet”in esiri oldular. Yaptıkları atamalar adaletsiz, terfiler liyakatsiz, memur mutsuz, emekli umutsuz” dedi.
Kamu çalışanının enflasyonla belinin büküldüğünü, yönetici atamalarındaki rezaleti hayret ve ibretle takip ettiklerini, memurun tehditle sindirilmeye çalışıldığını ve ismine adalet koyanların adaleti, hakkaniyeti, liyakati nasıl katlettiğine şahit olduklarını söyleyen Aydın, okulların önemli bölümünün artık başarılı müdürlerine değil, objektif olmayan değerlendirmelerle koltuklarını koruyan kapı kullarına emanet edildiğini, torpilin gücüyle makamlara getirilen kişilerin sorunları çözemediğini kaydetti.
Selim Aydın meslek gruplarının hemen hepsinin nöbet görevinin karşılığı olarak ek ücret aldığını belirterek bu durumun tek istisnasının öğretmenler olduğunu ve sendika olarak süresiz nöbet tutmama kararı aldıklarını ifade etti.
Basın açıklamasının ardından adalet için hazırlanan helvalar vatandaşa dağıtıldı.


(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim