Toplantının açış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Bakanlığın gelişen teknoloji ve günün ihtiyaçlarına göre müfredat programlarında geliştirme ve değişikliler yaptığını söyledi.

Millî Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş ise 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’nda uygulanacak olan yeni müfredat programının gerekçelerini, hazırlık sürecini ve hedeflerini anlatarak, alan araştırmaları sonucunda ortaya çıkan tespitlere göre öğretmenler ve akademisyenlerden oluşturulan ekipler tarafından yeni programı geliştirdiklerini söyledi.

Müfredatları yenileme gerekçelerinin “Pratik Bilgi”, “Beceri ve Yetkinlikler”, “Güncel Nitelikler” ve “Değerlerimiz” başlıklarından oluşan dört temel esasa dayandığını belirten Alpaslan Durmuş, “Yeni müfredatı sadeleştirme, ahenk ve bütünlük kurma, yerli ve millî değerleri katma, güncellik sağlama gibi hedefler çerçevesinde geliştirdik.” dedi.

Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş toplantının sonunda ise katılımcılardan gelen sorulara yanıt verdi.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Millî Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Mustafa Alphan Başbekleyen, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Çorum Merkez’deki okul müdürleri ve zümre başkanları katıldı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim