Toplantının açış konuşmasını ilçe temsilcisi Ali Karslı’nın yaptığını belirten Aydın, sendika üyelerinin her birinin çalıştığı kurumlarda haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı direnç merkezi olduğunu vurguladı. Sendikanın vitrini ve aynasının iş yeri temsilcileri olduğunu vurgulayan Aydın, “Ahlakın ve erdemin yenilmemesi için daha fazla gayret göstermeliyiz. Türkiye Kamu-Sen’in savunduğu değerlerin önemi, sadece o günü yaşayan, koltuk sevdalısı insanların anlayacağı bir durum değildir. Bizim mensuplarımız erdemli insanlarıdır. Doğru duruştan taviz vermezler biz biliyoruz; doğruyu söylemenin, doğruları yapmanın bir bedeli vardır. Gerekirse bu bedeli öderiz. Biz geçmişte bu bedeli ödedik ama namussuzluğun, haksızlığın yanında asla olmadık” dedi.
4 Nisanda Başkent’in göbeğinde bir araya gelerek tek yürek olacak ve ahlaksızlığa, namussuzluğa ve kul hakkı yiyenlere sessiz kalmayacaklarını hep bir ağızdan cesaretle haykıracaklarını anlatan Selim Aydın, Memurun iş güvencesinden rahatsız olan mevcut yapının 7 Haziran’da yeniden iktidarını devam ettirme noktasında bir onay alması durumunda, devlet memurluğu kavramının elden gideceğini söyledi.
Türkiye Kamu-Sen olarak kaybetmemek için ellerinden gelen gayreti sarf etmeye hazır olduklarını vurgulayan Aydın, “Ek zam eylemi yapıyoruz. 4 Nisan’da ‘Ek Zammımı Unutma İş Güvenceme Dokunma’ mitingi yapacağız. Bizler sesimizi kısmayacağız kamu çalışanlarının ve milletimizi tehdit eden tüm olayların üzerine gideceğiz. Gelin hep birlikte 4 Nisan 2015’de Ankara’yı sallayalım. Bu ülke kimsenin babasının çiftliği değil; bizim vatanımız. Benim haklarımı kimse tırpanlayamaz. Bu ülkenin her ferdinin kanunlar dâhilinde göğsünü gere gere yaşama hakkı vardır. Bu hakkımızı kimseye teslim etme niyetinde değiliz” dedi.
(Türk Eğitim-Sen)
Editör: TE Bilisim