Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen, Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası, Aktif Eğitimciler Sendikası, Özgür Eğitim-Sen, Anadolu Eksen, Anadolu Eğitim Sendikası ve Demokrat Eğitimciler Sendikası il temsilcileri Türk Eğitim-Sen Çorum Şubesi’nde bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu.
Eğitim sendikalarının temsilcileri adına konuşan Kamu- Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, son yıllarda öğretmene yönelik artan şiddet olayları nedeniyle yetkilileri eğitim çalışanlarına sahip çıkmaya davet etmek için bir araya geldiklerini dile getirdi.
Hemen her gün ülkenin bir köşesinden öğretmene yönelik şiddet, taciz gibi olaylar yaşandığını kaydeden Aydın, okullarda şiddetin, moral, motivasyon ve heyecan kaybına neden olduğunu, kendisini öğrencilerine, ülkenin aydınlık geleceğine adamış öğretmenlerle birilerinin ne alıp veremediğinin bulunduğunu anlayamadıklarını söyledi.
Bir zamanlar toplumun kanaat önderi olan öğretmenlerin, hiç de hak etmedikleri bir şekilde bazı öğrenci velilerinin fiili saldırısına ve hakaretlerine maruz kaldığını ve işlerini yapamaz hale geldiklerini söyleyen Selim Aydın, görevini yapmaya çalışan öğretmenlere yönelik bu tavırların asla kabul edilemeyeceğini belirtti.

"ÖĞRETMEN ASLA SAHİPSİZ DEĞİLDİR"
Sendika temsilcileri olarak tek bir gerçeği haykırmak için toplandıklarını anlatan Aydın, öğretmenlerin sahipsiz olmadığını, sahipsiz zannedilen öğretmenin arkasında bütün sendikalar dimdik durduğunu ve hakkını aramakta kararlı olduğunu söyledi.
Yıllardır kamuoyuna “öğretmenlerimizi değersizleştirmeyin, yoksa ülkenin geleceği olmaz. Millet olarak, ülkeyi yönetenler olarak öğretmenlerimize sahip çıktığımızı her fırsatta gösterin” denmesine rağmen, ülkeyi yönetenlerin ne yazık ki öğretmenlerin yaptığı işleri küçülten, onları toplumda horlayan açıklamalar yaptığına dikkat çeken Selim Aydın, öğretmenlerin kazanılmadan eğitimin yaşadığı sorunların çözülemeyeceğini ifade etti.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın “velilerimizi üzmeyin” şeklindeki açıklamalarının özellikle velileri şımarttığını ve velilerin öğretmenleri darp eder hale geldiğini belirten Aydın, adeta bunun bir hak olarak görüldüğünü söyledi.
Yetkililer ve okul idarecilerin şiddet olaylarına karşı net tavır alması gerektiğini vurgulayan Aydın, eğitim yuvalarının şiddetten mutlaka arındırılması gerektiğini söyledi. Aydın, “Eğitim İş kolundaki sendikalar olarak öncelikle itibarımızı koruma konusunda mücadelemizin ve birlikteliğimizin devam edeceğinin bilinmesini belirtiyor arkadaşlarımıza yapılan sözlü ve fiili saldırıları lanetliyoruz. Hiç bir sendikal ayrım yapmadan arkadaşlarımıza yapılan bu kabul edilemez davranışları lanetliyor, kınıyor ve bu saldırının şiddete maruz kalan öğretmenlerimizin şahsında bütün eğitim camiasına yapıldığını bir araya gelerek en yüksek perdeden haykırıyoruz. Buradan bütün sorumlulara sesleniyoruz: Şiddetin her türlüsüne, nereden ve kimden gelirse gelsin karşıyız.
Eğitim öğretim bu kadar hafife alınmamalı. Baskıyla okullarda eğitim öğretimin kalitesini artıramayız. Öğretmenleri baskı altına almak çözüm değildir.
Eğitimciye gelecek her saldırı karşısında tek yürek olduğumuzun ve bundan sonra da olacağımızın bilinmesini istiyor, daha radikal kararlar almaya ve bunları uygulamaya muktedir olduğumuzu özellikle belirtmek istiyoruz. Kendi işyerimizde can güvenliğimizin tehlikede olduğu bir ortamda hangi aşk ve şevk ile hizmet üretebileceğiz?
Bugün okullarımızda halen özel güvenlik tedbirlerinin alınamaması, velilerimizin ihmalkâr davranması, Milli Eğitim Bakanlığının okullarda şiddete yönelik gerekli tedbirleri almaması öğretmenlere saldırıyı her geçen gün artırmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimcilere yönelik her saldırının sıkı takipçisi olmalıdır. Tüm velilerimizi öğretmenlerimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Öğretmenlerimize sahip çıkmak, çocuklarımıza sahip çıkmaktır. Çünkü itibarlı bir öğretmen, öğrencinin gözünde kıymeti olan bir öğretmen, daha iyi öğretebilen, çocuklara daha iyi bir gelecek hazırlayabilen öğretmendir” dedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim