Anitta Otel’de iki gün süren sempozyumun kapanış oturumu Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Kapanış oturumunda genel bir değerlendirme yapan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Türker, rejim ile halk arasında yaşanan kopukluk ve buna bağlı olarak ortaya çıkan boşluğun FETÖ tarafından doldurulduğunu belirterek, “Kamu menfaatinin paylaşımındaki adaletsizlik toplum barışını zedeliyor. Cemaat faaliyetlerinin tam da bu noktaya evrilmesiyle tehlike başlıyor.” dedi.

Türkiye’de FETÖ gibi oluşumların bundan sonra tekrar vücut bulmaması ve 15 Temmuz gibi darbe girişimlerinin yaşanmaması için eğitim sisteminin yeni baştan yapılandırılması gerektiğini vurgulayan Ömer Türker, “ Bu tür risklerden uzak durabilmemiz için İslâm-siyaset düşüncesinin yeniden yazılması gerekiyor. Eğitim sisteminin yeniden yapılandırılması ve özellikle örgün eğitimin İslâm’la barıştırılması gerekiyor.” diye konuştu.

Kapanış oturumunun ardından ise İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfullah Karaman tarafından, sempozyuma katkı sağlayan Çorum Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Mustafa Ercan, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Azimli, Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Mehmet Evkuran ve GRTC Genel Başkanı Mustafa Önsay’a birer teşekkür plâketi verildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim