Şube Başkanı Ramazan Yiğitoğlu’nun yaptığı konuşmada Prof. Dr. Arif Ersoy’un görev yaptığı süre içinde barış ve kardeşliği ön plana çıkardığını belirterek eğitimci de olan Ersoy’un ilim ve tecrübelerinden yararlanmak amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti.

Eski Çorum Belediye Başkanı ve halen Sabahattin Zaim Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanlığı, Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Arif Ersoy da konuşmasında, yeryüzünde barış ve huzurun eğitimle sağlanabileceğini vurguladı. Eğitim sisteminin yaratılış gayesi doğrultusunda tanzim edilmesi gerektiğini ifade eden Ersoy, “İnsanın yaratılış gayesi Halikı ta'zim mahluka şefkattir. Birincisi tevhid, ikincisi adalettir. Bunlar aynı zamanda inancımızın temel esaslarıdır” dedi.

Ersoy, insanın imar ve irfan görevi olduğunu, eğitimde irfan boyutunun ihmal edildiğini vurguladı. Medeni insanın irfan sahibi olduğunu kaydeden Prof.Dr. Arif Ersoy, “Yaratılış gayesini bilen, hakkını yedirmeyen ve başkasının da hakkına girmeyen insandır” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim