Her şeye rağmen yaşamın devam ettiğini kaydeden Beyaz, “Bu yüzden insanın yaşamını devam ettirirken daha çok dikkat etmesi ve daha hassas davranması gerekmektedir. Bu tür olağan üstü süreçlerde yaşantımıza yeni kavramlar girmekte, yaşam alanlarımız da yeni farklı nitelikler kazanmaktadır. Bu bizim irademiz dışında gelişen kaçınılmaz bir durumdur. Uzaktan eğitim böyle bir süreç içerisinde derinlemesine girmiştir yaşam alanlarımıza.  Aslında tüm ülkemiz insanlarını da ilgilendiren bir durumdur uzaktan eğitim. Çünkü hepimiz bunun bir parçasıyız bir yönüyle. Yöneticisi, eğitim çalışanları, öğrencisi ve velisiyle” ifadelerini kullandı.
Eğitim-öğretim hizmetlerini alan öğrenci ve veli için “Benim nerede eğitim alacağımdan çok nasıl ve hangi niteliklerde bir eğitim alacağım?” sorusunun kendileri için çok daha önemli olduğunu belirten Beyaz, açıklamasında şunları söyledi:
“Yöneticilerin görevi eğitim- öğretim ortamlarının oluşturulmasını sağlamak, biz eğitimcilerin görevi de hazırlanan bu ortam içerisinde eğitim- öğretim hizmetlerini hizmetten yararlananla buluşturabilmektir. Eğitim, sağlık ve güvenlik hizmetlerinin kamu aracılığı ile yapılması gerekmektedir. 
Uzaktan eğitim asla yüz yüze eğitim ile karşılaştırılamaz. Ancak özellikle içerisinde bulunduğumuz süreçten kaynaklı uzaktan eğitimin yapılması da gerekli ve zorunlu olmuştur. Burada eğitimde fırsat eşitliği mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Eğitimin materyalleri ve teknik desteği bütün öğretmen ve öğrencilere parasız olarak MEB tarafından sağlanmalıdır. Karşıt durumda teknik donanımın yetersiz olduğu durumlarda öğrenci ve öğretmen süreçten kopacaktır ki, ilimiz için yapılan uzaktan eğitim ile ilgili anketin sonuçları bunu net olarak göstermektedir. Materyal ve teknik donanımdan söz edilirken bir evdeki öğrenci sayısının birden fazla olabileceği de gözden kaçırılmamalıdır.  
Gelişim psikolojisi sosyolojik, felsefi, ahlaki gelişim olarak mutlaka yüz yüze eğitim başlatılmalı. İleriki yaşlarda bu psikososyal ve fizik gelişimi eksiklikleri bu çocuklar gerilik, yaşanmamışlık olarak karşımıza çıkacaktır. Eğitsel ve gelişimsel tedbir ertelenemez duruma gelmiştir. Akademik, zihinsel, duygusal, sosyal ve fiziksel geri çekilme davranışları birer davranış bozukluğu olarak tanımlanabilir. İçinde bulunduğumuz günlerde agorafobi değil kapalı alan bağımlılığı ve teknolojik alet bağımlılığı ortaya çıkacak gibi gözüküyor. Yüz yüze eğitimle uzaktan eğitimin farklılıklarını Yüz yüze eğitimin çocukların eğitimine olan katkılarının ne kadar önemli olduğunu hep birlikte gördük. Ayrıca en azından her sınıf kademesinin hafta da bir gün olsun öğretmenleriyle yüz yüze eğitim yapabilmesi bile çok fayda sağlayabilecektir. Ancak, başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere en üst düzeyden en alt düzeye kadar bütün yöneticilerin gerekli tedbirleri aldığı sürece.
Eğitim Sen olarak öncelikle çalışma koşullarımızın iyileştirilmesi, bütün eğitim emekçileri ve öğrencilerimiz için okullarda sağlık koşullarına uygun ortamların sağlanması ve koruyucu önlemlerin alınması, yatılı ve pansiyonlu okullarda yatakhane ve yemekhanelerde gerekli alt yapı ve hijyen ortamının sağlanması, taşımalı eğitim yapan okullarımızda servis hizmetlerinin sosyal mesafe ve hijyen koşullarına uygunluk sağlanması koşuluyla yüz yüze eğitimin geciktirilmeden başlanması gerektiği görüşündeyiz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim