Öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin en ulvi mesleği olduğunu, insana şekil vermek, büyütmek, olgunlaştırmak ve kemale ermesinde rehber olmanın kutsal bir vazife olduğunu söyleyen MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, Öğretmenler Günü nedeni ile mesaj yayınladı.

“Yetişirken şahsımızın, büyüdükten sonra neslimizin imarında sorumluluk üstlenen bütün öğretmenlerimizi saygı ile selamlıyorum” diyerek mesajını sürdüren Karapıçak, öğretmenlerin Cumhuriyetin ilk yıllarında yolsuz, okulsuz Anadolu toprağının her karışında fedakarlık destanları yazarak köyüne, mahallesine, şehrine, ülkesine sığmayan kahramanları, devlet adamlarını, bilim adamlarını ve sanatçıları yetiştirdiğini vurgulayarak “Öğretmenler Başöğretmenimizle birlikte bu devletin asıl kurucularıdır. Bugün ve yarında Türk devletinin kalkınması ve güçlenmesinin mimarı onlar olacaktır” şeklinde konuştu.

Öğretmen ve eğitime değer verdikçe ülkemizin büyüyüp güçlendiğini bildirerek ülkemizin milli hedeflere ulaşmasında fikri, vicdanı ve irfanı hür nesillere ihtiyacı olduğunu kaydeden Karapıçak, “Bu neslin mimarı da hiç şüphesiz fedakar öğretmenlerimiz olacaktır. Eğitim ve öğretmenler her türlü siyasi çekişmenin, politik hesapların dışında ve üzerinde tutulmalıdır. Öğretmenlik mesleği hak ettiği saygınlığa kavuşturulmalıdır. Mesleki kariyerin tek kriteri “mesleki liyakat” olmalı ve buna herkes saygı duymalıdır. Eğitim, Eğitim Yöneticisi ve öğretmen atamaları siyasetin değil, devlet aklının konusu olmalıdır. Öğretmenleri ve eğitim camiasını ucuz politik çıkarların, adamcılığın, yandaşlığın konusu yapmak bu milletin bekasına yapılacak en büyük saldırıdır. Çünkü öğretmen yarınımız, demektir. Geleceğimiz, ufkumuz demektir. Öğretmeni siyasetin güç harmanında savurmak ihanetten başka bir şey değildir. Çok yakın bir tarihte 15 Temmuz ihanetini bu millete yaşatanların ihanet tohumlarını ilk önce eğitim ve öğretmenler üzerine saçtıklarını unutmayalım. Siyaset kurumu iştahını ve ihtirasını eğitimin üzerinden uzak tutmalıdır. Öğretmen kimsenin adamı, kimselerin mensubu olamaz! Okul Müdürü, İlçe Müdürü, İl Müdürü, Müfettiş kimsenin adamı olamaz! Öğretmenlik peygamber mesleğidir” dedi.

Siyaset kurumunun öğretmenler için yapacağı tek şeyin devletine milletine, ailesine, iyi ve faydalı insan yetiştirme gayretinde olan öğretmenlerin daha iyi eğitim altyapısına kavuşmaları ve özlük haklarının iyileştirilmesi olacağını söyleyen Karapıçak sözlerini şöyle sürdürdü: “MHP olarak öğretmenlerimizin daha iyi ekonomik şartlara kavuşması ve özlük haklarının iyileştirilmesi için “Öğretmenlik Meslek Kanunu” hazırlıklarını yakından takip etmekteyiz. Eğitimi siyaset üstü bir “Milli Dava” olarak gören anlayışımızdan taviz vermeyeceğiz. Başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete irtihal eden bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Emekli olan ve görevde olan bütün öğretmenlerimizin gününü kutluyor saygılarımı sunuyorum”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim