Emperyalizme karşı yürütülen, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Kurtuluş Savaşı’nın başlangıç tarihi olan ve gençlere bayram olarak armağan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın bütün ülkede olduğu gibi Çorum’da da yapılan törenlerle kutlandığını kaydeden Gül, “Ancak İskilip’te bayram törenini izleyenler günün anlam ve önemine hiç de yakışmayan bir görüntüye tanık oldular. İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tören boyunca alanda asılı duran yırtık bir Atatürk resmi izleyenleri ve katılımcıları derin üzüntüye boğdu” dedi.

Kendilerine iletilen bilgilere göre törenden önce alanda asılı bulunan büyük bir Atatürk resminin rüzgâr nedeniyle yırtıldığını, tören başlamadan önce bunu fark eden ilgililerin düzeltmeye çalışma çabaları sonucu Atatürk resminin daha çok zarar gördüğünü ifade eden Gül, “Ancak bayram kutlamasından sorumlu görevliler oldukça kötü bir görünüm arz eden resmi değiştirmek yerine töreni bu şekilde başlatarak devam ettirmişlerdir. Resmin değiştirilmeyip bu haliyle anma programının yapılması, bu duruma gerekli hassasiyetin gösterilmemesi Atatürk’ün anısına ve günün anlamına hiç yakışmamıştır. Törenden sorumlu olan ilgililerin bu duyarsızlığı ayrıca üzüntü verici bir durumdur. Böyle bir durumda daha hassas davranılması gerekirdi.

Eğitim Sen Çorum Şubesi olarak, 19 Mayıs Atatürk’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını tarihsel değerine yakışır bir şekilde, hem Mustafa Kemal Atatürk’ ü hak ettiği saygıyla anarak, hem de gençliğin sorunlarına çözüm bulunacak, eğitim, gelecek ve iş kaygısı olmadan yaşayabilecekleri düzenlemelerin yapılacağı bir gün olarak kutlanması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim