Adliye binası önünde bir açıklama yapan Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Gül, “Birkaç gündür arka arkaya Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e edilen hakaretleri ve iftiraları televizyon ve gazetelerden okuyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret yağdıran TV Net programcısı Süleyman Yeşilyurt ve Nur Cemaati’nin hocalarından olduğu belirtilen Hasan Akar hakkında gözaltı kararı verildi.

TV Net kanalındaki ‘Derin Tarih’ isimli programda Mustafa Armağan, Yavuz Bahadıroğlu ve Süleyman Yeşilyurt’un Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında söyledikleri hakaretlere 80 milyon şahit oldu. Sonra Hasan Akar isimli insan sıfatını kaybetmiş bir varlığın Atatürk’e yönelik sosyal medyadaki alçaklığını gördük” dedi.

BES Şube Başkan Ertuğrul Alper, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet ve Eğitim-Sen Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasında Gül, şunları söyledi:

“Kurtuluş Savaşını başarı ile tamamlayan, Türkiye Cumhuriyet’i Devleti’ni kuran, büyük bir çaba ve özveri ile devrimleri yapan Atatürk hakkında böyle konuşulması yenilip yutulacak bir şey değildir. FETÖ artığı bu hain parazitlerin Atatürk’e ve Cumhuriyet’e olan kinleri elbette yeni değildir.

Ülkemizin duyarlı kesimlerinin tepkileri sonucu bu isimler hakkında yasal işlem başlatıldı.

Tarihçiliğinin kerameti kendinden menkul olan Mustafa Armağan adındaki bu zat, Mustafa Kemal Atatürk düşmanlığını Cemaat medyasında uzun yıllar sürdürmüş ve bu yönde nice yazılar yayınlar ve sosyal medyadan mesajlar yayınlamıştı. Tarihi yeniden yazmaya kalkışan bu zihniyete 2-3 kişinin lafları olarak bakılamaz.

Atatürk’e, annesi Zübeyde Hanım’a ve manevi kızı Afet İnan’a edilen hakaretler aslında Cumhuriyet’e ve halkımıza edilmiştir. Bu pervasız ve hain söylem cezalandırılmalıdır. Atatürk’e ve şahsına yapılan bu saldırı bu ülkeye yapılmıştır.

Mustafa Armağan, Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuyoruz.

Eğitim Sen olarak, bu hain ve alçak saldırı karşında susmayacağız. Çağdaş, demokratik, laik, bir Türkiye mücadelesini Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı yerden kararlıkla sürdüreceğiz.”

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim