Başta ek gösterge olmak üzere başlatmış oldukları kampanyalar için imza kampanyası düzenlediklerini kaydeden Gül, “Taleplerimizle ilgili tüm illerde imza kampanyası başlatıyoruz. Bilindiği gibi Eğitim Sen olarak “Öğretmen Dünyayı Değiştirir” kampanyası kapsamında eğitim ve bilim emekçilerinin haklarını iyileştirmeye yönelik bir dizi kampanya başlatmıştık. Bu çalışmalar çerçevesinde “Krizin Bedelini Emekçiler Ödemeyecek” kampanyamız doğrultusunda başta tüm eğitim ve bilim emekçilerinin ek gösterge olmak üzere bir dizi taleplerimizi içeren bir imza metnini tüm işyerlerinde yarından itibaren her emekçiye ulaşacak şekilde imzaya açıyoruz. Bu kampanya çerçevesinde topladığımız imzalar illerde yapılacak basın açıklamaları ile Milli Eğitim Bakanlığına gönderilecektir” dedi.

Gül, başlatılan ‘Krizin Bedelini Emekçiler Ödemeyecek’ imza metninde alacak olan talepleri şöyle sıraladı:

“Tüm eğitim ve bilim emekçilerinin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılmasını; maaşlarımızda son 10 yıl içinde dolar bazında yaşanan kaybı (279 $) karşılamak için net 1576 TL artış sağlanmasını, başta elektrik ve doğalgaz olmak üzere, temel tüketim ürünlerine yapılan zamların geri alınmasını; artan oranlı vergi dilimi uygulamasına son verilerek, gelir vergisi oranının sabitlenmesini; ek ödemelerin tamamı temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmalı, ek ders saat ücreti hesaplanırken bir öğretmenin aylık maaş tutarının (3600/60 = 60 TL) esas alınmasını; eğitim-öğretime hazırlık ödeneğinin, ayrımsız bütün eğitim ve bilim emekçilerine bir maaş tutarında ve yılda iki kez ödenmesini talep ediyoruz.

“BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ”

“Ekonomide yaşanan krizde hiçbir sorumluluğumuz ya da payımız olmadığı halde, krizin faturasının bizlere ödetilmek istenmesini kabul etmiyor, ekonomik krizi kim çıkardıysa, faturasını da onun ödemesini istiyoruz. ‘Birlikte Başarabiliriz’ şiarıyla tüm eğitim ve bilim emekçilerini haklı taleplerimize sahip çıkmaya ve imza vermeye çağırıyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim