Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Şube Başkanı Mustafa Gül, “Bilindiği gibi, altında Türkiye’nin de imzası bulunan ve bugüne kadar sahip olduğumuz ekonomik, özlük ve sosyal haklarımızın yanında öğretmenlerin sadece okul içinde değil toplum içinde yerine getirdikleri görevin taşıdığı önemi, uluslararası düzeyde belgeleyen “Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararı” 5 Ekim 1966 tarihinde ILO ve UNESCO tarafından yayınlanmıştı. Bu belge öğretmen yetiştirilmesinden emekliliğe kadar öğretmenlerin tüm sorunlarını ele alan ve durumlarını tüm ayrıntıları ile düzenleyen evrensel nitelikli bir belgedir” dedi.

Türkiye’de öğretmenlerin 5 Ekim’i kamuda yaşanan ihraçlar ve açığa almaların gölgesinde ciddi anlamda işsizlik tehdidiyle ve sözleşmeli/güvencesiz istihdam uygulamaları ile karşıladığını kaydeden Gül, açıklamasında şunları dile getirdi:

“5 Ekim, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO ve ILO tarafından 1994 yılında Dünya Öğretmenler Günü olarak ilan edilmiştir. 1994’ten bu yana her yıl 5 Ekim tarihi yüzden fazla ülkede “Dünya Öğretmenler Günü” olarak kutlanıyor. Eğitim Sen, yıllardır 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü üyesi olduğu Eğitim Enternasyonali’ne üye ülkelerle eş zamanlı olarak kutlamaktadır.

Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, bizler için klasik anlamda “kutlanan” bir gün olmaktan çok, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin uluslararası alanda birlik, dayanışma ve mücadelesinin simgesi olan özel bir gün olma özelliğini sürdürmektedir.”

Gül, yarın saat 18.30’dasendika binasında düzenledikleri etkinliğe tüm eğitim emekçilerini beklediklerini bildirdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim