Şube Başkanı Mustafa Gül, Eğitim Sen 24 yıldır mücadelesine devam ettiğini kaydederek, “Tarihsel kökleri 1900’lü yılların başına kadar uzanan, resmi olarak 23 Ocak 1995’te kurulan eğitim ve bilim emekçileri mücadelesinin gerçek örgütü olarak 24. mücadele yılımızı kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde Eğitim Sen Çorum Şubesi olarak bir dostluk ve dayanışma gecesi düzenliyoruz” dedi.

Gül, açıklamasının devamında şunları dile getirdi:

“Eğitim Sen öylesine güçlü bir mirasın devamıdır ki, yüzlerimiz değişse de, savunduğumuz ilke ve değerler, mücadele azim ve kararlılığımız değişmedi. Aradan yıllar geçse de işyerlerinde, alanlarda, meydanlarda, yaşamın her alanında dostluğu, dayanışmayı ve umudu büyütmeye çalıştık. Çocuklarımıza ve öğrencilerimize verdiğimiz sözden asla vazgeçmedik, onlara onurlu bir gelecek bırakmanın sorumluluğunu omuzlarımızdan düşürmedik.

23 Ocak 1995’te tüm yasak ve engellemelere rağmen başlattığımız onurlu yürüyüşümüzü, giderek ağırlaşan uygulamalarla yaşanan tüm haksız ve hukuksuz uygulamalara rağmen onurla, dirençle ve kararlılıkla sürdürüyoruz.

Eğitim Sen’in tarihi, eğitim ve bilim emekçilerinin yüz yıllık mücadele tarihidir. Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS), Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği (TÖB-DER), Eğit-Der, Eğitim-İş, Eğit-Sen, Öğretim Elemanları Sendikası (ÖES) sürecinden aldığı gelenek üzerinden inşa edilmiştir. Eğitim Sen, mücadele tarihimizin birikimlerinden öğrenerek her türlü baskı ve engellemeye rağmen, geçmişinden devraldığı mücadele değerlerini koruyarak geleceğe taşımaya çalışmıştır.

Eğitim Sen Çorum Şubesi olarak 11 Ocak 2019 Cuma akşamı Yıldız Park Düğün Salonunda düzenleyeceğimiz yemekli gecede üyelerimizle ilimizdeki emek ve demokrasi mücadelesinin öznesi tüm demokratik kitle örgütlerini, Çorum halkını ve değerli basın mensuplarını aramızda görmekten onur duyarız. Dostluk ve dayanışma gecemizde müzik dinletimizin yanı sıra, sinevizyon gösterisi, emekli üyelerimize plaket sunumu ve aramıza yeni katılan genç meslektaşımız üyelerimize rozet takma töreni de gerçekleştirilecektir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim