İzmir’de bir lisenin müdürü olan ve bir yıl önce okula atanan Ayhan Kökmen, okulda yapılacak veli toplantısı öncesinde 2 öğrencisi tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Olayla ilgili ikisi öğrenci 3 kişi gözaltına alınırken, öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü Kökmen de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

KESK’e bağlı Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Gül de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak “Meslektaşımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz” dedi.

İzmir Ödemiş’te Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen’in veli toplantısı öncesi 2 öğrencisi tarafından silahla vurularak hayatını kaybettiğini hatırlatan Gül, “Yaşanan bu acı kaybımız, eğitimde şiddeti artıran ve her fırsatta öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran politikalarının sonucudur. Okulların çeteleşme ve şiddet yuvası haline gelmesi giderek artmakta ve şiddetin boyutu giderek tırmanmaktadır. Eğitim Sen Çorum Şubesi olarak başta meslektaşımızın ailesi olmak üzere tüm eğitim emekçilerine baş sağlığı diliyoruz” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim