İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Çoban ve şube müdürlerinden oluşan heyet, gruplara ayrılarak Mecitözü’nde ki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin 2016-2017 eğitim öğretim yılı öncesi durumlarını yerinde inceleyip değerlendirmelerde bulundu.
Yapımı devam eden İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi inşaatını da gezen heyet okullardaki incelemelerin ardından Mecitözü Öğretmenevi’nde toplantı düzenledi. Toplantıya, İlçe Kaymakamı Ahmet Demirci, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Çoban, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Doğrucu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul müdürleri katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, yaptığı konuşmada: “Farkındalık oluşturmak ve tecrübe paylaşımı ve bir aile olduğumuzu hissettirmek için buradayız. Birbirimizden güç alarak Çorum için, Mecitözü için en iyisi yapmaya çalışıyoruz. Okullarımızın tüm mekânları evimiz gibi tertemiz olsun. Hijyene önem verelim. Okullarımızda engelliler için tüm donatılarımız tertemiz ve kullanıma hazır halde bulunsun. Engelliler için araç park yeri belirleyelim ve engelliler için hazır tutalım. Fazla olan malzemelerimizi diğer okullarımızla paylaşalım” dedi.

TEOG BAŞARISINI DAHA YUKARI TAŞIMALIYIZ
Eğitimciler için tüm öğrencilerin önemli olduğunu belirten Seyit Ali Büyük, “Feda edecek hiçbir öğrencimiz yok. Öğrencilerimizi hiçbir şekilde ayrım yapmadan vatanını, milletini, dinini, ailesini seven bireyler olarak yetiştirmeye çalışacağız. TEOG başarımızı daha yukarı taşımalıyız. Bu konu da siz okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize çok iş düşüyor. Öğretmen kendini sevdirirse dersin başarısı artar. Sınıflarımızı oluştururken kura çekerek daha adaletli dağıtım yapmış oluruz. Böylece akran öğrenmesiyle öğrenciler daha başarılı oluyorlar. Çocukları motive etmemiz gerekiyor. Bir sorun varsa önce kendimize sormalıyız. Gün fedakârlık günüdür. Bugünden daha iyi olmak için daha çok çalışmalıyız. Öğrencilerimizi kendi çocuklarımız bilerek işimizin gereğini yapacağız, şikâyetçi olmak yerine çözüm üreteceğiz.” dedi.
Toplantının sonunda okul müdürlerinin görüş ve taleplerini değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Büyük, toplantıya katılan başta Kaymakam Ahmet Demirci’ye, ilçe yöneticilerine ve okul müdürlerine teşekkür ederek başarılar diledi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim