Eğitim İş Çorum Şubesi, dünyada en onurlu ve saygın meslek gruplarının başında yer alan öğretmenlik mesleğine yapılan tüm saldırılar ve itibarsızlaştırma adımlarına karşı ‘Mesleğimiz Onurumuzdur” sloganıyla nöbet eylemi başlattı.
Bu kapsamda Eğitim İş tarafından 5 Ocak-­12 Haziran 2015 tarihleri arasında tüm okullarda nöbet eylemi gerçekleştirilecek.
Eğitim İş Çorum Şube Başkanı İlhan Yaşar, amaçlarının okul idarelerini mağdur etmek ya da öğrencileri savunmasız bırakmak olmadığını belirterek, “Taleplerimiz haklı ve karşılanması mümkün taleplerdir” dedi.
Eyleme; sendikalı sendikasız tüm öğretmenlerin katılabileceğini ve eyleme katılmak için tek yapılması gereken şeyin eylem tarihi öncesinde okul idarelerine durumlarına uygun dilekçe vermek olduğunu ifade eden İlhan Yaşar, açıklamasında şöyle dedi:
“Mesleğimizin getirdiği sorumluluğun bilincini en üst seviyede taşıyarak, eğitim çalışanlarından öncelikle en büyük ARGE’miz kabul ettiğimiz “Öğretmenler Odası”ndan gelen talepler doğrultusunda mücadelemizi de en üst seviyede tuttuk.
Nöbet görevinin de öğrenciyi en iyi tanıyan, sorunlara anında müdahale edebilen ve çözüm üreten öğretmenler tarafından yapılmasının doğru olduğunu, öğretmenlik mesleğinin bir parçası olduğunu ancak bu görevin karşılığında diğer meslek gruplarında olduğu gibi ücretlendirilmesini, öğretmenlere eşit olarak dağıtılmasını, daha da önemlisi norma sayılmasını talep ettiğimiz ve belli aralıklarla iki yıldır devam ettiğimiz eylemimiz taleplerimiz karşılık bulana kadar kararlılıkla devam edecektir.
Amacımız okul idarelerini mağdur etmek ya da öğrencilerimizi savunmasız bırakmak değildir. Taleplerimiz haklı ve karşılanması mümkün taleplerdir.
Bu doğrultuda, Merkez Yönetim Kurulumuz 05 Ocak2015 ve 12 Haziran 2015 tarihleri arasında nöbet eylemi yapılmasına karar vermiştir.”
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim