Güleryüz Restaurant ve Düğün Salonu’nda organize edilen kutlamaya Eğitim İş Sendikası Genel Saymanı ve MYK Üyesi Hüseyin Kara, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hasan Suvacı, Eğitim İş Sendikası Amasya İl Temsilcisi Orhan Erkan, Eğitim İş Sendikası Çorum Şube Başkanı İlhan Yaşar, Eğitim-İş Şube Yönetim Kurulu üyeleri ile sendika üyeleri ve aileleri büyük bir katılım sağladı.

Cumhuriyet Fotoğraf Sergisi’nin açılarak gezilmesi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, açılış konuşmasını Eğitim İş Şube Başkanı Yaşar yaptı. Günün laik, çağdaş Atatürkçü Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkma günü olduğunu söyleyen Yaşar, kurulduğu günden bu yana; laik, çağdaş, bilimsel eğitim ile laik cumhuriyeti savunmaya devam eden sendikalarının bu mücadeleyi sürdüreceğini vurguladı.

Eğitim-İş MYK Üyesi Hüseyin Kara da Cumhuriyetin kuruluş değerlerine bağlılık yemini eden bir sendika olarak yetkili sendika olduklarında emekçilerin tüm haklarına kavuşacağını vurguladı.

Konuşmalardan sonra bu yıl emekliye ayrılan öğretmenler Veli Duran Gül, Abdullah Saka, Muzaffer Büke, Mehmet Ali Karaman, Şenol Aydoğan, Müjgan Şentürk ve Alev Yalçın’a plaketleri sendika yöneticileri tarafından takdim edildi. Cumhuriyet Balosu çalışan türküler ve yenilen yemekle gece boyu büyük bir coşkuyla devam etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim