Eğitimci-­Yazar Erdal Şahin’in yönettiği oyunda Çorum’daki farklı okullarda görev yapan öğretmenler rol alıyor. Oyunda, 31 Mart Olayı ile başlayan ve 1960 yılının ortalarına kadar devam eden süreçte, ülkemizin siyasal ve toplumsal durumu tüm gerçekliğiyle yansıtılıyor.
Oyunda beraber büyüyen Vicdani ile Efruz’un ilerleyen hayatları ve ilişkileri üzerinden, içindeki vatan sevgisini ve ülkesinin çıkarlarını kendi hayatından bile üstün tutan Vicdani Yurdakuler’in her zaman yenilmeye mahkûm, düzene ayak uyduramayan ve haksızlıklarla dolu hayatı gözler önüne seriliyor. Türk tiyatrosunda bir hiciv, bir ortaoyunu, bir geleneksel öğreti ve bir başyapıt olarak kabul edilen Haldun Taner’in ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ adlı tiyatro oyunu Türk tiyatrosunun en nadide örneklerinden, yakın tarihimize en güzel tanıklık eden oyunlardan birisi olarak kabul ediliyor.
2 perdelik oyunda Ahmet Cem Kızılkaya, Bengisu Yılmaz, Ceren Yaşar, Çeşminaz Kayalar, Demet Ahıshalıoğlu, Erçin Şölenkol, İsmail Gümüş, Meliha Taşdelen, Merve Sarıca, Miray Öztürk, Muharrem Sevinçoğlu, Neslihan Gülsoy, Öznur Çankaya, Serim Sevim, Soner Salman ve Yaren Dertli rol aldı.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim