Yemekte bir konuşma yapan Eğitim İş Sungurlu Temsilcilik Başkanı Mustafa Erdogan, Öğretmenevininde yemekte canlı müzik yapılmasının engellenmesini eleştirdi. Ayrıca Sungurlu Temsilciliğinin büyüdüğünü bütün üyelerinin Atatürk Cumhuriyetinin ve kazanımlarının korunmasında üzerine düşen görevi yerine getirdiğini belirtti.
Öğretmenevinde müzik yapılmasının engellenmesi eleştiren Eğitim İş Çorum Şube Başkanı İlhan Yaşar’da zor bir süreçten geçmekteyiz, gelecek dönemin çetin bir sendikal mücadelenin verilmesi gerekecek bir dönem olacak. Anayasa değişikliği ile başlayan, 4+4+4 gerici eğitim sistemi ile devam eden sürecin aslında eğitimin gericileştirilmesi yanında eğitimi özelleştirmeye çalıştığını bunu yanında insafsız bir kadrolaşmanın yaşandığını belirtti. İktidarın 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu değişiklik isteği ile iş güvencemize göz diktiğini belirtti.
Bu öğretim yılında merkez ilçede açılan sözde özel okullara devlet teşvik adı altında para aktarıldığını bütün liselerde norm kadro fazlalıklarının ortaya çıktığını kaydeden Yaşar, "Eğitim İş üyelerinin eğilmeden, bükülmeden, birilerinden makam mevki gözetmeden aydınlık Türkiye mücadelesine destek vermektedirler. Bizler makam mevki için mücadelemizden dönemeyiz çünkü eğilmeden dimdik durarak yarın çocuklarımızın yüzlerine bakacak yüzümüz olsun" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim