Eğitim İş Çorum Şube Başkanı İlhan Yaşar genel kurulla ilgili yazılı bir açıklama yaparak tüm üyelerini ve eğitimcileri kongreye davet etti.

Kuruldukları günden beri üyelerinin özlük haklarının korunması, yanında kendisine Atatürk devrimlerinin ve Laik Cumhuriyetin korunmasını görev edinerek mücadelelerini sürdürdüklerini söyleyen Yaşar, sendikalarının ikinci olağan genel kurulunu yapacağını vurguladı.

Yaşar açıklamasında şu görüşlere yer verdi. “Eğitimin özelleştirildiği, ticarileştirildiği diğer yandan eğitim birliğinin aksine eğitim yerelleştirilerek dil ve içerik olarak bölgeselleştirildiği, müfredattan Atatürkçülük konuları çıkarılırken aşırı derecede dinselleştirildiği bir süreci yaşamaktayız.

Devlet memurluğu güvencesini kaldırıp memurlar hükümet memurluğuna dönüştürebilmek için iş güvencemize göz diken, esnek, kısmi, geçici, sözleşmeli güvencesiz çalışmayı dayatarak, kamu yönetimini özel sektör mantığı ile yönetmeye çalışan bir iktidar karşısında tek güvencemiz birlikten doğan sendikal gücümüz olacaktır. Eğitim İş Çorum Şubesi 2. Olağan Genel Kurulundan güçlenerek çıkarak, Atatürk Devrimleri ile Cumhuriyetin korunması, parasız, bilimsel ve kamusal eğitim hakkının elde edilmesi mücadelesine kararlılıkla devam edecektir.

Bütün dostlarımızı 6 Mayıs .2017 Cumartesi günü saat 13.00’da Çorum Belediyesi Turgut Özal Konferans Salonunda yapılacak olan genel kurulumuza bekliyoruz”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim