Öğretim birliği yasasıyla hedeflenen çağdaş eğitim anlayışını ve ulus bilincini ortadan kaldırmaya yönelik hiçbir talebi, demokratik ve laik bir ülkenin, yurtsever eğitimcileri olarak kabul etmelerinin mümkün olmadığını anlatan Yaşar, emperyalist güçlerden bağımsız bir ulus yaratmak yoluyla, Atatürk’ün öncülüğünde gelişen egemenlik anlayışını özümseyemeyenlerin bugün, cumhuriyetin kazanımlarına, Atatürk ilke ve devrimlerine saldırarak içlerini boşaltmaya çalıştığını söyledi.
24 Aralık 1930’da Öğretmen Kubilay’ın bir dakika duraksamadan Cumhuriyet’i, Cumhuriyet’in temel değerlerini ve devrimi ölümüne savunması gibi on binlerce üyesi olan Eğitim İş’in de her bir üyesinin Kubilay olmaya hazır olduğunu ifade eden İlhan Yaşar, “Cumhuriyet’in kazanımlarını yok sayanlar, üzerlerinde yaşadıkları toprağı onlara armağan edebilmek için tüm varlığını ortaya koymuş ulu önderimiz Atatürk’ü bugün hala saygıyla anıyor olmamızı içlerine sindirememektedirler. Eğitim-İş olarak, bu anlayış sahiplerini ve retçi söylemlerini şiddetle kınıyoruz. Kemalist Devrim’e bu denli saldırmalarının nedeni bellidir; Cumhuriyet halkın sırtından geçinen din tacirlerinin oyununu bozmuş ve gerçek yüzlerini ortaya sermiştir” dedi. Öç alma ve kindarlık çağrılarının yapıldığı günümüz Türkiye’sinin, Mustafa Kemal’in ışığının karanlık zihinlerde açtığı oyukların acısının göstergesinden başka bir şey olmadığını ifade eden Yaşar, Atatürk ile bu ülkenin bağını koparma hayali gören bu zihniyetin yeni olmadığını kaydetti. Bu zihniyetin, milli mücadeleye ve Atatürk’e karşı düşmanca tutumlarıyla bilinen Ali Kemal ve Sait Molla zihniyetinin devamı olduğunu kaydeden Yaşar, “Bilinmelidir ki emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesi vermiş, Güney Amerika’dan Hindistan’a kadar diğer uluslara da bağımsızlık ateşi yakmış, Ulusumuzun “Kurtarıcısı” da “Ulu Önderi” de Türk Ulusu var olduğu sürece Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.
İlhan Yaşar, “Temel amacı, hukuka, demokrasiye, özgürlüklere, bilime ve eğitime önem veren, Büyük Önder Atatürk’ün devrimlerinin izini süren bir nesil yetiştirmek olan bizler, ulusal eğitim sistemini yıkmaya çalışanların; özellikle de Türk toplumunun siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamında bir dönüm noktası olan Atatürk’e saldıranlara bu hadsizliklerini bildirmek konusunda gereken her türlü hukuki yola başvuracağımızın bilinmesini istiyoruz.
Bu bağlamda, yaptığı açıklamanın hem Anayasa hükümlerine hem de Türk Ceza Kanunu hükümlerine aykırı olduğu gerekçesiyle Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum hakkında Burdur Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur” şeklinde ifadede bulundu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim