İlhan Yaşar, Eğitim-İş’in 12. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Eğitim-İş’in, sınıf mücadelesinin ve eğitim emekçilerinin yegâne örgütlü gücü olduğunu vurgulayan İlhan Yaşar şu görüşleri dile getirdi:

“Eğitim-İş, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzeni, demokratik ve ulusal eğitim değerlerini korumak ve sonsuza kadar yaşatmak için mücadele etmek üzere 17 Ekim 2005 tarihinde kurulmuştur.

İçinden geçtiğimiz dönem, ülkenin ve sınıfın zor, sıkıntılı süreçlerine denk gelmiş; siyasal iktidarın faşizan politikalarının, her türlü haksızlığın ve hukuksuzluğun yaşandığı, yargının ve adaletin çöktüğü bir dönem olarak tarihe geçmiştir.

Mücadelemiz, Cumhuriyetin bütün kurumlarının teslim alındığı, 15 Temmuz darbe girişiminin, AKP tarafından polis devleti uygulamalarına, ideolojik tasfiye aracına ve kamu çalışanlarının iş güvencesini ortadan kaldırmaya yönelik fırsata dönüştüğü, 70 bine yakın öğretmenin görevden alındığı yeni dönemde çok daha çetin geçecektir.

Bu dönem, emekçilerin hak gasplarının had safhada yaşandığı, neo-liberal politikaların acımasız hatta ahlaksızca uygulandığı, kuralsız çalışma koşullarının kurumsallaştığı, taşeronlaşmanın sıradanlaştığı vahim bir dönemdir.

Tüm bu olumsuzluklara karşın örgütümüz emek, demokrasi, özgürlük ve ülkeye sahip çıkma mücadelesinin hep içinde, hep önünde olmuştur. Eğitim-İş, diğer sendikaların nitelik ve sayısal bakımdan güç kaybettiği dönemde, örgütlü gücünü ve şube sayısını artırmış, bütün sürece yerinde ve zamanında tavır geliştirmiş, en güç koşullarda bile umut olmuştur. Eğitim-İş’in böyle bir süreçte mücadele alanı içinde olması, emeğimiz, ülkemiz ve ulusumuz açısından çok büyük bir anlam ve önem taşımaktadır.

Eğitim-İş, Büyük Önderi’nin ulusuna güzel günler gösterme hayalini asla ortada bırakmayacaktır. Eğitim-İş var olduğu sürece, Cumhuriyetin eğitim kurumlarında, aydınlanma devrimlerine savaş açanlara meydan okuyacak namuslu bir soluk da mutlaka var olacaktır.

Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da emeğimize ve ülkemize yönelik her saldırı, karşısında sarsılmaz bir kale gibi Eğitim-İş’i bulacaktır.

Kurulduğu günden bu yana Eğitim-İş; laik, çağdaş, bilimsel, ulusal, parasız, demokratik ve karma eğitimi savunmaya devam etmektedir.”

İlhan Yaşar, Eğitim-İş Çorum Şubesi olarak 12. kuruluş yıldönümünü, Cumhuriyet’in 94. kuruluş yıldönümüyle birleştirerek 27 Ekim 2017 Cuma akşamı, saat 19.00’da Güleryüz Restoran’da gerçekleştirecekleri geleneksel Cumhuriyet Yemeği ile kutlayacaklarını sözlerini ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim