Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın; hizmetli, memur, teknisyen gibi eğitim çalışanlarının görev tanımlarının hâlâ belirsiz olduğundan yakınarak, “Bu belirsizlik bir hukuk devletine yakışmamaktadır. Böyle bir ortamda, eğitim çalışanlarına her türlü angarya iş yüklenebilmektedir. Bakanlık acilen çalışanların görev tanımlarını belirleyen düzenlemeyi yapmalı, çalışanlar arasında huzursuzluk çıkaran bu karmaşaya son vermelidir.” diye konuştu.
Selim Aydın, Türk Eğitim-Sen Çorum Şubesi tarafından düzenlenen yemekli istişare toplantısında Sendika üyeleriyle bir araya geldi.
Eğitim camiasının sorunlarını bir bütün olarak gördüklerini ifade eden Selim Aydın, eğitim işkolundaki tüm kurumlarda görev yapan hizmetli ve teknisyen gibi emekçilerin, eğitim hizmetlerinin halka sunumunda büyük katkı sağladıklarının altını çizdi.
Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın istişare toplantısında üyelere hitap ederek, “Biz hizmetlisiyle, memuruyla, 4/C personeliyle, şefiyle, öğretmeniyle ve idarecisiyle büyük bir aileyiz. Hep birlikte çalışma hayatından kaynaklanan sorunlarımızı çözeceğiz. Biz Türk Eğitim-Sen olarak eğitim çalışanlarını daha önce de ifade ettiğimiz gibi bir bütün olarak görüyoruz. Eğitim çalışanlarının hepsinin sorunlarını önemsiyor ve çözülmesi için gayret gösteriyoruz. Hizmetli, memur, teknisyen gibi eğitim çalışanlarının görev tanımları hâlâ belirsizdir. Bu belirsizlik bir hukuk devletine yakışmamaktadır. Böyle bir ortamda, eğitim çalışanlarına her türlü angarya iş yüklenebilmektedir. Bakanlık acilen çalışanların görev tanımlarını belirleyen düzenlemeyi yapmalı, çalışanlar arasında huzursuzluk çıkaran bu karmaşaya son vermelidir. Yıllardır gündeme getirmemiz ve hatta Millî Eğitim Bakanlığı’nın da kabul ettiği üzere, eğitim öğretime Hazırlık Ödeneği hususundaki sınırlandırma kaldırılmamıştır. Bu konuda Maliye Bakanlığı’nın direncinin kırılması ve ödeneğin üniversiteler dâhil olmak üzere öğretmen, akademisyen, memur, teknisyen, hizmetli vs. gibi tüm eğitim çalışanlarına verilmesi sağlanmalıdır.” şeklinde konuştu.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim