Kızılay’ın ülkemizin kan gereksiniminin önemli bir bölümünü karşıladığını ifade eden Eşkil “Kızılay ile kan bağışı kampanyasına destek vermek amacıyla, Eğitim Bir-Sen ailesi olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarını harekete geçiriyoruz. İnsanı yaşatmanın insanlığı yaşatmak kadar önemli olduğu bilinciyle, her damla kan kurtarılan bir candır düsturu ile hareket etmeye çalışıyoruz” dedi.
Bir sivil toplum kuruluşu olarak sosyal sorumluluk gereği toplumsal olaylara, toplumsal yardımlaşmalara ve ihtiyaç sahiplerinin seslerine kulak verdiklerini kaydeden Eşkil, açıklamasında şunları söyledi:
“Kan, geçmişten günümüze sağlığın ve yaşamın temel simgesi olarak “kaynağı insan olan ve elde edilmesi için başka alternatifi olmayan eşsiz bir tedavi aracı” olarak bilinmektedir.
Kan bağışı ise sadece tıbbi ve teknik konularla değil, aynı zamanda bireylerin iyi niyetli davranışlarının sonucu olarak açıklanmaktadır. Bir anlamda kan bağışı; bir örgüte, topluma ya da bireye yardımcı olma tutumunun davranışa dönüşmesi ya da bir kişilik özelliği olarak “fedakârlık” ile yakından ilişkilidir. İşte tam bu noktada Eğitim Bir Sen ülkemizle ilgili bütün toplumsal konularda duyarlı olduğu gibi bugünde Kan bağışıyla ilgili sorumluluğunu yerine getirmeye çalışmaktadır.
Kan bağışı kampanyamızı Kızılay Çorum Şubesi ile ortaklaşa gerçekleştiriyoruz.
Bir damla kanın bir canı kurtarması temennisiyle hepinize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim