Eğitim hizmet kolunda yetkisini sürdüren Eğitim Bir Sen’in başarısının hizmet sendikacılığının tercih edildiğini gösterdiğini söyleyen Tahir Eşkil, Çorum’da yeniden yetkili sendika olmalarında pay sahibi olan Şube yönetimi, ilçe teşkilatları, kadın kolları komisyonuna, işyeri temsilcilerine ve üyelerine teşekkür etti.
Milli Eğitim bünyesinde 7 bin 836 çalışan bulunduğunu, bunların 6 bin 813’ünün sendikalı olduğunu ve 2 bin 936’sının ise Eğitim Bir Sen üyesi olduğunu dile getiren Eşkil, Çorum merkez ilçe ile 13 ilçede yetkili sendika olarak toplam sendikalı üyelerin yüzde 43.1’inin sendikalarını tercih ettiğini vurguladı.
Eşkil konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Sendikal mücadelemiz, Türkiye’nin geleceğini yeniden inşa etmek adına erdemliler hareketidir’ sözleriyle vizyonumuzu belirleyen Kurucu Genel Başkanımız ve Kudüs Şairi Mehmet Akif İnan önderliğinde kurulan kutlu değerler sendikacılığı mücadelemizi daha ileriye taşımak ve “Zirveden Yeni Ufuklara“ sloganıyla çıktığımız bu kutlu yolculukta aldığımız emaneti en ileriye taşımaya devam edeceğiz. Kavga zemininde rekabet değil, Rekabet Zemininde Hizmet Sendikacılığı yapıyoruz. Her sene elde ettiğimiz bu başarı tesadüfî değil; İlkeli sendikacığın çözüm odaklı ve üyelerimizi merkeze alan çalışmalarımızın, alın terinin, emek mücadelemizin, ekmek mücadelemizin ve özgürlük mücadelemizin ürünüdür”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim