14 Şubat 1992 tarihinde kurulan Eğitim-Bir-Sen, 24’üncü yaşını kutladı. Sendikanın kuruluş yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Tahir Eşkil, sendika olarak 24’üncü yaşa ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Eşkil, “Başta Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan olmak üzere, Eğitim-Bir-Sen’e emek verenlerden ahirete irtihal edenleri rahmet ve minnetle anıyor; sendikayı bugünlere taşıyan, dünden bugüne teşkilatlarında görev yapan bütün mensuplarına ve bütün üyelerine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Eğitim-Bir-Sen’in kurulduğu günden bugüne hakkın, adaletin, barışın, sevginin, emeğin ve özgürlüklerin mücadelesini verdiğinin altını çizen Eşkil, bundan sonra da bu uğurda mücadele edeceklerini belirterek, “Bugün de milli ve sivil bir Anayasa, darbe dönemlerinin ağır havasını değil; demokratik dönemlerin özgür havasını taşıyan bir anayasa için yine öncülük etmekte, milletin talep ve beklentilerine tercüman olmaktadır” diye konuştu.
Eşkil, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:
“Sendikacılığı salt bir maddi kazanım aracı olarak değerlendirmeyen, aynı zamanda örselenen medeniyet değerlerinin tahkimi, yön problemi içerisine itilen insanımızın tarihî istikametine kavuşturulması gibi kendisini diğerlerinden farklı kılan uğraşıları da faaliyet alanına dâhil eden Eğitim-Bir-Sen, 24 yıldır çalışmalarını bu çerçevede gerçekleştirmiştir. Samimi, üretken, kararlı çalışmalarıyla etkili sendika olarak eğitim çalışanlarının geniş teveccühüne mazhar olan Eğitim-Bir-Sen, 2011 yılında ‘Genel Yetkili Sendika’ olarak eğitim çalışanlarının doğru ve nitelikli temsilini üstlenmiştir. Sendikal zeminin güçlendirilmesi mücadelesinin öncüsü olan Eğitim-Bir-Sen, sendikacılığı toplu görüşmeli, yaptırımsız sendikacılıktan, toplu sözleşmeli ve atılan imzanın gereğinin yapılmasının zaruri olduğu sendikacılığa taşımıştır. Eğitim-Bir-Sen’in ve Memur-Sen’in temsil ettiği toplu sözleşmelerde kamu görevlileri en önemli kazanımları elde etmiştir. Eğitim-Bir-Sen, 24 yıllık tarihi boyunca Türkiye’de milli iradenin güçlü ve ülke idaresinin temel tayin edici gücü olması doğrultusunda milletin en gür sedası olmuş; milli iradeye yönelik bütün tehditler karşısında dik durmuş, milletin bağrından neşet eden bir yapı olarak, milletin safında, milletin haykırışlarının tercümanı olmuştur.” (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim