Toplantıda söz alan vatandaşları tek tek dinleyen Vali Kılıç, sorunların çözümü için ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.

“EMİN OLUN DAHA DA BETER OLACAKLAR”

Vali Necmeddin Kılıç, toplantıda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk milletinin en iyi ve kaliteli hizmeti hak ettiğini söyledi.

“Bizim işimiz anayasamızı, kanunları ve kamu düzenini ayakta tutmaktır” diyen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlk işimiz budur. Ayrıca sizin can ve mal güvenliğinizi temin etmek de görevimizdir. Zaten kamu düzeni olmazsa özgürlüğün de bir anlamı olmaz. Her şeyden önce devletimiz gelir. Devletimize yönelen tehditler var. Devletimizi yıkmak isteyen, devletimizden ziyade bize yönelen tehditler var. Önce devletimize zarar verecekler, sonra da bize ulaşacaklar ancak devletimiz var oldukça bize dokunamayacaklar. Düşmanlıkları Anadolu insanınadır ama devletimiz varken bize zarar veremiyorlar. Bu tehditlerin bugüne kadar ki en alçağı FETÖ tehdididir. Hangi ülkenin güdümünde belli olmayan kişi Amerika’dan beyanat veriyor, ‘Bu ülkeyi tamamen yok edin’ diyor. Halt etmiş. Bizim devletimiz kıyamete kadar var olmaya kadar devam edecek ama bakalım onlara ne olacak? Mahvolacaklar. Emin olun daha da beter olacaklar.”

“EĞER BİR İNSAN AÇ YATIYORSA DEVLET GÖREVİNİ YAPMIYORDUR”

Valilik olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarla için yapılan çalışmaları da anlatan Kılıç, “Eğer bir insan aç yatıyorsa devlet görevini yapmıyordur. Bu nedenle ihtiyaç sahipleriyle ilgili çok etkili, etkin tedbirler aldık. Ama bilmezsek ulaşamayız. Bu nedenle sizlerden bir başka isteğimiz de, dulumuzu, yetimimizi, garibimizi bize bildirin. Sistemimizi kurduk. Muhtaç aileler için günlük binlerce ekmek ve sıcak yemek dağıtıyoruz. Kimse aç kalmasın diye uğraşıyoruz” dedi.

YATAĞA MAHKÛM HASTALARA EVDE TRAŞ HİZMETİ

Toplantıda berberlik yaptığını ifade eden bir kişi, “Hizmetlere bir katkım olması için bir projem var. Siz de uygun görürseniz yatağa mahkûm hastalarımız için evlerde tıraş hizmeti vermek istiyorum” diye konuştu. Vali Necmeddin Kılıç da talebi olumlu karşılayarak, gerekli işlemlerin yapılması için talimat verdi. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim