Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hasan Suvacı, Anayasa’nın 18 maddesinde değişiklik yapılmak istenilen değişiklikle ilgili 16 Nisan’da halk oylaması yapılacağını belirterek, bu halk oylamasında egemenliğin milletin elinden alınarak tek adama verilmek istendiğini söyledi.

CHP İl Başkanı Suvacı, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Emekliler Derneği Çorum Şubesi’ni ziyaret ederek. Emekliler Derneği Şube Başkanı Hıdır Kınıklı ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre görüşen CHP İl Başkanı Suvacı, 16 Nisan’daki halk oylamasının siyasi bir seçim olmadığını söyledi. Halk oylamasında CHP, AKP veya MHP’nin iktidara gelmeyeceğini kaydeden Suvacı, “Ancak bu konuda söyleyecek sözü olmayanlar sanki parti işiymiş gibi lanse ettirerek partizanca hareket ediyorlar. Biz diyoruz ki, tek olmak Allah’a mahsustur. Bir insan 80 milyon adına bir ülkeyi yönetmeye kalkarsa mutlaka hata yapar. Çünkü onu denetleyecek ne yargı organı ne de yürütme organı olmaz. Egemenlik milletin elinden alınmak isteniyor” dedi.

Halk oylamasından “hayır” çıkması halinde esnafın esnaflığını, memurun memurluğunu, devletin devletliğini, hükümetin de hükümetliğini yapmaya devam edeceğini belirten Suvacı, “Cumhuriyetimizi, egemenliğimizi, hürriyetimizi 1 kişiye mi teslim edeceğiz yoksa hepimiz bu haklara sahip mi olacağız? İşte vatandaşlarımız bunun oylamasını yapacak” şeklinde konuştu.

CHP’lilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Emekliler Derneği Çorum Şube Başkanı Hıdır Kınıklı ise, “Herkes gideceği yolu görürse, aydınlığı tanırsa karanlıkta kimse yaşayamaz” diyerek, Emekliler Derneği olarak bütün siyasi partilere aynı mesafede olduklarını kaydetti.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim