Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, TBMM’nin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü, bayram olarak tüm çocuklara armağan ettiğini ve bu yönüyle de dünya da eşsiz liderliğini bununla da gösterdiğini ifade eden Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, tüm dünya çocuklarının kardeşçe kutladığı, barış içinde yaşanabilecek bir dünyanın tohumlarının atıldığı ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu ifade etti.

Atatürk’ün, tek egemenliğin ulusal egemenlik olduğunu ifade ettiğini, bunun için herkese düşen görevin, teslim alınan bu kutsal emaneti onu yaşatacak olan nesilleri, O’nun ilke ve devrimleri doğrultusunda geleceğin büyük bilim adamları, siyasetçileri, bürokratları ve her alanda örnek olacak meslekleri yapacak çocukları yetiştirmek olduğunu anlatan Necati Gül, “Çocuklarımızı her konuda en iyi şekilde eğitmek ve onlara gereken ilgiyi her ortamda göstermek bizlerin en önemli görevidir. Çocukları sağlıklı ve bilgili yetiştirilmeyen uluslar, temeli çürük binalar gibi çabuk yıkılırlar.

Ulusal egemenlik, ulusun namusudur, onurudur, şerefidir. Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir. Egemen olmayan, boyun eğmek zorunda kalır. Kendi kendimize egemen olmayı öğreten yönetim en iyi yönetimdir” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim