Afyonkarahisar ilinde tavuk gübrelerinden biogaz üretimi ve tarımda kullanılan organik gübre tesislerinin incelenmesi ile başlayan ziyaretler, yine Afyonkarahisar-Sandıklı ilçesinde bulunan biogaz tesisi ile devam etti. Çorum’da da uygulanması planlanan hayvansal atıkların organik gübre ve enerji üretiminde kullanılmasına yönelik projenin yapılabilirliği değerlendirilerek, işletme sahipleri ve çalışanlarından çalışma koşulları ve karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi alındı.

Afyonkarahisar’daki temasların ardından Manisa ilçesine geçen heyet, Salihli Kaymakamı hemşehrimiz Levent Kılıç’ı ve Salihli Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek, Borsa çalışmaları hakkında bilgi aldı. Saruhan ilçesinde tavuk gübresinden enerji elden Güres Enerji A.Ş.’ye ait tesiste ve İzmir Tire ilçesinde bulunan ve hayvansal atıklardan Biogaz üretimi yapan Tire Biogaz A.Ş.’de incelemelerde bulundu.

Ödemiş ilçesindeyse 40 çeşit peynir üretimi yapan ve günlük 90 ton süt işleyen Harun Süt Ürünlerine ait tesiste ve Ödemiş Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin fidancılık alanında yaptığı doku kültürü ile fidan üretim tesisi ziyaret edilerek tesislerin çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Gezi sonrasında açıklamalarda bulunan Orhan Sarı, Çorum’da yürütülen ve yürütülmesi planlanan projeler açısından çok önemli temasların sağlandığını ve bilgi alışverişinde bulunulduğunu söyledi. Sarı, “Temaslarımızda kendi projelerimize dair fikir alışverişleri de yaparak karşılaşabileceğimiz sorunların bertaraf edilmesi veya önceden tedbirlerin alınması hususunda çok değerli bilgiler elde ettik. Projelerimiz görüştüğümüz kişiler tarafından da olumlu karşılanarak bizlere çalışmalarımız için daha fazla güç katmıştır. Bizleri misafir edip işletmelerini açan tüm işletmelere şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim