Kitabın basın lansmanı ve kokteylinin bugün saat 14.00’da Albayrak Caddesi Beyaz Otel'de gerçekleştirileceğini açıklayan Yazar Burhan Buruk, kitabın hazırlanma sürecine dair bilgiler veren bir açıklamada bulundu.
Doğru Yol Partisi’nin bir dönem İl Başkanlığı görevini de yürüten Burhan Buruk, “EFSANE SİYASETÇİ ARSLAN ADNAN TÜRKOĞLU” isimli kitabın tanıtımını yapacağını vurguladı.
Tanıtıma eski Milletvekili Arslan Adnan Türkoğlu ve kitap kapağı ile özgün grafik tasarımlarını hazırlayan Fotokolik sahibi Necati Burak Peker’in katılacağını söyleyen Burhan Buruk açıklamasında: “Arada telefonla görüşüyor ülkenin bugünü, dününü, ilin havalimanı, demiryolu, barajları, yatırımları son durumları, halen giderilemeyen ihtiyaçları ve yapılamayan işlerini konuşuyor, fikir alışverişlerinde bulunuyorduk. Daha sonra tarihe not düşmek için kitap fikri gündeme geldi. Siyasî hayatı yarıda kalmış bir mimarın; 4 yıla 40 yılı nasıl sığdırdığını, Çorum siyasetinde bilinmez biriyken, unutulmaz birine dönüşen, bilinmezlikten yükselen Adnan’ın hayatı olacaktı bu kitap. Her şey Efsanenin yaşadıklarına ve kitap yazarının araştırma ve bilgileri ışığında, özgün içeriklerle hazırlandı” dedi.
Buruk, “Gerçeğin kendisi olan bu kitap; kimsenin kimseyle hesaplaşması üzerine değildir. Sorunları, anlaşmazlıkları bunların yansımaları ve sonuçlarını objektif şekilde ele alarak yaşanmış gerçekleri aktarır. Onun neler yaptığını, düşüncelerini görme imkânına kavuşacak, onun geçtiği yolları ve yılları okurken nefes alacak bilinmeyen yönlerini öğreneceksiniz. Her şey sade ve doğal, onun her zamanki haliyle edebin, terbiyenin izin verdiği ölçüde, açıkça. Eserleriyle yıkılmaz hale gelen inadın ve sabrın adı. Okurken, yalnızca bir ismi ve onun yaşamını değil, yakın siyasi geçmişi, bugüne yansımaları, bugünle kıyaslarını bulacaksınız” şeklinde sözlerini tamamladı.
(Haber Merkezi)
 

Editör: TE Bilisim