1994 yılı yerel seçimleri öncesinde hayatını kaybeden Kılıçcıoğlu için düzenlenen anma törenine CHP Çorum Milletvekili Av. Tufan Köse, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç, CHP eski Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ÇORUM HABER Genel Müdürü Mehmet Yolyapar, önceki dönem İl Başkanları, bazı Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri ve adayları ile çok sayıda seveni katıldı.

Törende konuşan Milletvekili Tufan Köse hizmetleri değil Çorum’da ülke genelinde unutulmayacak bir efsane başkanı anmak için toplandıklarını belirtti. Köse; “Gerçekten 1960’lı yıllarda başlayan sosyal demokrat belediyecilik serüvenimizi 1990’lı yıllara kadar taşıyan ağabeyimiz bir efsane idi. Çorum’u hak ettiği yere getiren bir isimdi. Tekrardan kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine sabır diliyorum. Onun bıraktığı yerden Çorumluya sosyal demokrat belediyeciliği ile hizmet edecek olan Özgür Kılıç’ın bayrağı daha yükseğe taşıyacağına inanıyorum” diye konuştu.

Eski mesai arkadaşlarının da hazır bulunduğu törende Turhan Kılıçcıoğlu’nun yaptığı hizmetlerin tüm Çorum halkının gözü önünde olduğunu kaydeden CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, “Rahmetli Turhan ağabeyimiz görev yaptığı süre içerisinde hiçbir ayrım gözetmeden birlik ve beraberlik içerisinde Belediye Başkanlığı yaptı. Kendisiyle her zaman övünç duyduk. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet, ruhu şad olsun” dedi.

CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç ise, her zaman Dr. Turhan Kılıçcıoğlu’nun izinde yürüyeceklerini dile getirerek, Allah’tan rahmet diledi.

Konuşmaların ardından sevenleri Kılıçcıoğlu’nun kabrine çiçek bırakırken, emekli din görevlileri Fikrettin Çıplak ve Hasan Kestek’in duaları ile tören sona erdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim