Amasya doğumlu olan ancak çocukluğu Çorum’da geçen Ayhan Bozkurt, Cumartesi günü Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin düzenlediği söyleşi etkinliğinde hayranlarıyla bir araya geldi.
Yazar burada yaptığı konuşmada, çocukluk ve gençlik yıllarının Çorum’da geçtiğini ve annesinin hâlâ Çorum’da yaşadığını belirterek, “Ben Çorum’un Pir Baba Parkı’nı da, Saat Kulesi’ni de Ulucamii’ni de çok iyi bilirim. Ben Çorumlu olmanın gururunu her zaman yaşadım. Bu topraklar Selçuklu ya da Osmanlı’dan bile daha eski olan Hitit Uygarlığı’na başkentlik yapmış. Çorum’un tanıtımı için Hitit Uygarlığı’nı daha etkin kullanmamız gerekiyor.” diye konuştu.
25 yıldır yazdığını dile getiren Ayhan Bozkurt, 1995’te Rıfat Ilgaz Cide Edebiyat Ödülleri’nde “İlgiye Değer Ödülü” aldığını anımsatarak şöyle devam etti:
“Benim yazarlık serüvenimde üniversite hayatımla birlikte İstanbul’la tanışmam etkili olmuştur. Gençlik yıllarımdan itibaren edebiyat çevrelerinin içinde yer aldım. Biraz da şanslıydım. O dönem pek çok dergide şiirlerim yayımlanırken öte yandan Melih Cevdet Anday, Attilâ İlhan, Ece Ayhan ve İsmet Özel gibi şairlerle dostluklar kurdum. Onlarla sürdürdüğüm ilişkiler, yazarlık ve şairlik çizgime de yön verdi. Benim bir tarafım yok. Çünkü ben yazılarımda ve şiirlerimde insanı anlatıyorum.”
Paramparça, Gerçek Hayat, Karadayı, Şefkat Tepe gibi sevilen dizilerde de boy gösteren Ayhan Bozkurt, oyunculuk serüveninin ise Ahmet Ümit’in “Şeytan Ayrıntıda Gizlidir” kitabından aynı isimle çekilen dizi filmle başladığını aktardı.


(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim