Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi tarafından 2005 yılından bu yana her yıl, eczacılık bilimleri alanında araştırma yapan ve/veya bu alanların mensubu olan Türkiye Cumhuriyeti uyruklu bilim insanlarının seçkin araştırma, çalışma ve hizmetlerini değerlendirmek, üstün niteliklerini onayarak kamuoyuna duyurmak ve bir teşvik unsuru olmak üzere düzenlediği Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri törenine Milletvekili Kurt da katıldı.
Eczacılık Akademisi Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri jüri tarafından yapılan değerlendirme uyarınca belirlenen isimlere dağıtıldı. Dünya Eczacılık Günü resepsiyonunun da yapıldığı gece Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Gecede açılış konuşmasını yapan TEB Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, Eczacılık Akademisi’nin eczacıların mesleki ve bilimsel gelişimlerine sağladığı katkılara değindi.
Prof. Dr. Tayfun Uzbay da ödüllerle ilgili katılımcılara bilgi verdikten sonra ödüllerin dağıtımına geçildi. Buna göre Bilim ödülüne Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan ile Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Aydın, teşvik ödülüne Doç. Dr. Sevtap Aydın layık görüldü. Ayrıca Ecz. Şerif Boyacı, Ecz. Mehmet Domaç, Ecz. İbrahim Çetinkaya, Ecz. Mekin Tanker, Prof. Dr. Afife Mat ve Ecz. Hasan Fehmi Altıntaş yaşam boyu onur ödülünü almaya hak kazandı.
Gecede Prof. Dr. Orhan’a ödülünü SGK Başkanı Bağlı ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Gürsöz’den, Prof. Dr. Aydın Çorum Milletvekili Kurt ve Doç. Dr. Aydın ise TEB Başkanı Çolak’tan aldı.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim