Koordinatör Dr. Ecz. M. Özhan Arslan eşliğinde Ecz. Senem Deveci Aksoy, Ecz. Eser Hışır ve Ecz. Selim Odabaş tarafından verilen iki günlük eğitimin ardından eczacılara sertifika verildi.       
Çok sayıda eczacının katıldığı eğitim hakkında bir açıklama yapan Çorum Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Sönmez Çalışkan, her alanda olduğu gibi eczacılık ve sağlık alanında da her gün yeni gelişmeler yaşandığını, bu sebeple eczacıların 5 senelik zorlu eğitimleri sonunda sahaya atıldıktan sonraki yeni bilgilere göre sürekli kendilerini geliştirmeye devam ettiklerini bildirdi.
“En Yakın Sağlık Danışmanı” kimliğini elinde tutan eczacının; çağa ayak uydurmak için her türlü bilgi ve teçhizat ile donanmaya devam ettiğini dile getiren Çalışkan, Türkiye genelinde uygulanacak olan Smart Eczane Projesi kapsamında Sürekli Mesleki Gelişim - Astım - Koah konuları ile başlayan eğitimlerin diğer kronik hastalık gruplarında da devam edeceğini belirtti.
Ayrıca; Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'deki eczacılara da meslek hakkının alınabilmesi için, Eczacının Danışman Kimliğini sürekli ön planda tutacağını ve kamu maliyesine katkısını daha da artıracağını da ifade eden Çalışkan, önceliği halk sağlığı ve kamu yararı olan eczacılığın salt bir ticarethane değil, özel bir sağlık kuruluşu olduğunu da vurguladı. (Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim