Çorum Eczacı Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim programına, AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Çorum’da faaliyet gösteren eczacılar katıldı.

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İ. İrem Tatlı Çankaya ve EnaFarma Fitomed Genel Direktörü Meryem Özselanik tarafından tıbbi çaylar ile ilgili kapsamlı bilgi verildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Milletvekili Kurt, eğitim programı vesilesiyle meslektaşları ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin bazı badireler atlatarak bu günlere geldiğini kaydeden Ceritoğlu, milletvekili de olsa Eczacılar Odası’nın bir üyesi olduğunu ifade etti.

Çorum’un Uğurludağ İlçesi’nde Lavanta aromatik bitkisinin üretimine başladıklarını vurgulayan Ceritoğlu, “Tıbbi aromatik bitkilerinin mevzuat, üretim ve nihai ürün olarak tek elde yürütülmesi için bu konuda Çorum OSB’ nin öncülük yapmasını istiyoruz” dedi.

Çorum Eczacılar Oda Başkanı Ecz. Sönmez Çalışkan tarafından Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’a mesleklerine verdiği desteklerden dolayı plaket takdimi yaptı.

Programda, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İ. İrem Tatlı Çankaya ve EnaFarma Fitomed Genel Direktörü Meryem Özselanik tarafından slayt gösterimi eşliğinde tıbbi çaylar üzerine eğitim verildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim