Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri ve Samsun Eczacı Odası Temsilcisi Ecz. Arman Üney’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde mesleki gelişmeler ve yenilikler anlatıldı.

Seminerin açılışında konuşan Çorum Eczacı Odası Başkanı Ecz. Sönmez Çalışkan mesleğin öneminden bahsederek tüm meslek mensuplarının Eczacılık Günü ve Haftasını kutladı.

Daha sonra kürsüye gelen Arman Üney, Türkiye’de modern-bilimsel eczacılığın kuruluşunun 178. Yılının kutlandığını belirterek tarihi ilaçla başlayan ve kökleri yüzyıllara dayanan bir mesleğe mensup olduklarını söyledi.

Türkiye’de eczacılığın usta-çırak ilişkisi içerisinde öğrenilen bir meslek olmaktan çıkarak akademik bir mesleğe dönüşmesinin 1839 yılının 14 Mayıs’ında Mekteb-i Tıbbiye içerisinde açılan eczacılık sınıfına dayandığını belirten ve o günden bugüne kadar yaklaşık iki yüzyıldır halk sağlığını merkeze alan bir perspektifle, sağlığın bireysel ve toplumsal tam bir iyilik hali olduğunun bilinciyle hizmet verdiklerini bildiren Üney, “Sağlık sisteminin kurucu öznelerinden biri olarak ülkenin dört bir köşesinde hayatın her alanına dokunarak insanlarımızın sağlığına değer katıyoruz. Dün ve bugün olduğu gibi yarınlarda da insan, toplum ve doğa yararına sağlık, ilaç, eczacılık hizmeti üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

TEB Haysiyet Divanı Başkanı Ecz. Şefkat Güler, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Merkezi Müdürü Ecz. Salih Erdoğan, SGK Kurum Eczacısı Melike Erdoğan ve oda üyelerinin katıldığı seminerde TEB Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, eczacılık alanında yaşanan değişim ve gelişmeleri de anlattı.

Mesleki problemler ve çözüm önerilerinin ele alındığı konferansta pilot olarak başlatılan ve kronik hastalık için danışman eczanelerin oluşmasını sağlayacak “Smart Eczane” projesi hakkında da bilgiler sunuldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim