Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından dördüncüsü düzenlenen “Eczacılıkta Muvazaa ile Etkin Mücadele Çalıştayı” Anitta Otel’de gerçekleştirildi.

Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, TEB İkinci Başkanı Sinan Usta, TEB Koordinatörü Çiğdem Tekin Kılcı, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Arman Üney, kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Ömer Sobacı, İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk, İl kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Çorum Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Sönmez Çalışkan ile Çorum ve çeşitli illerden eczacılar katıldı.

Çalıştayın açış konuşmasını yapan Türkiye Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Arman Üney, muvazaa konusunda son 4-5 yıldır yapılan mücadelenin meyvelerini vermeye başladığını ifade etti. Büyük mücadeleler vererek belirli bir yere kadar geldiklerini anlatan Üney, insanların ilaca ulaşmasıyla ilgili sıkıntılar yaşadıklarını kaydetti. Mücadeleyi ne sağlık müdürlüklerinin ne de odaların tek başına başarabileceğini anlatan Üney, eczacıların işinin başında durarak sağlık alanına katkı sağlamasını önemsediklerini kaydetti.

Arman Üney’in ardından Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Vali Necmeddin Kılıç birer konuşma yaptı. İki gün sürecek olan çalıştay, katılımcılara teşekkür belgeleri ve plaketlerinin verilmesi ile devam etti.(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim