Eczacı Odası Genel Sekreteri Ecz. Olcay Çorumlu, Yönetim Kurulu üyeleri Senem DEVECİ Aksoy ve Dr. Ecz. M. Özhan Arslan ile Çorum Eczacı Odası Üyesi Ecz. Eser Hışır’ın hazır bulunduğu ziyarette İl Sağlık Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu “Organ Bağışı” kampanyası nedeniyle Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk’e teşekkür edilerek katkıda bulunuldu.

Organ bağışının bir sosyal sorumluluk ve toplumsal duyarlılık olduğunun altını çizen Oda Başkanı Çalışkan, “İnsanlar kendi başlarına gelip de hissedene kadar, genel olarak olaylara duyarsız kalmakta ve empati yapmamaktalar” dedi.

Organ bağışı yapmak isteyip de endişeleri olan insanların araştırdığında; bu konuda yaşanma ihtimali olan her türlü suistimalin kanunlarla engellendiğini ve beyin ölümü gerçekleşmiş bağışçının birinci derece yakınlarının onayı yoksa da zaten nakillerin yapılamadığının görüleceğini ifade eden Çalışkan toprak olacak organlar ile de bir çok kişiye umut olunabileceğini belirterek herkesi bu kampanyaya katılmaya davet etti.

Sağlık Müdürü Dr. Öztürk de ziyaret, organ bağışı kampanyasına destek ve duyarlılıkları için Eczacı Odası Başkanı Sönmez Çalışkan ile beraberindeki heyete teşekkürlerini iletti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim