Gazetecilerin toplumların haberlere, bilim ve teknolojideki yeni gelişmelere yani her türlü yeni bilgiye ulaşmasında büyük rol oynayan değerli bir mesleğin mensupları olduğunu belirten Çalışkan “Tüm gerçekleri; meslek ilkeleri çerçevesinde, tarafsız ve eksiksiz olarak özgürce milletimize aktaran bu değerli mesleğin tüm fedakar neferlerinin Basın Bayramı’nı şahsım, Yönetim Kurulum ve tüm meslektaşlarım adına gönülden kutlarım” dedi.
Çalışkan açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Evinden, ailesinden fedakarlık yaparak; zaman ve mekan mefhumu gözetmeden, yeri gelince canını bile hiçe sayarak görevini icra eden yazılı ve görsel basının mensuplarının özverili çalışmaları sayesinde halkımız bilgilenip – bilinçlenmekte, aydınlatılmakta yani kamuoyunda gerekli hassasiyetler oluşmaktadır.
Daha coşkulu Bayramların kutlanacağı günlerin geleceğine inancımla; Türk Basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı tebrik ederken, bu günlerde yaşadığımız hain teşebbüsü de şiddetle kınıyorum. Milletimize geçmiş olsun diyor; Şehitlerimize Allah’tan Rahmet, tüm Vatansever yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Milli İradeye, Demokrasiye, Hukuk Sistemine, temel hak ve özgürlüklere yani kısacası Birlik ve Beraberliğimize karşı yapılan bu vatan hainliğine; milletçe tek yumruk olarak verilen karşılık, güzel ve daha huzurlu günlerin habercisidir.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim