Ülkemizde ve özel olarak Çorum’da ise, uzağı görerek kent planlaması yapılamadığı için, özel bisiklet yolları ne yazık ki yok. Bu yüzden, kentin bisiklet-motosiklet kullanımına uygun coğrafi yapısı, gereği gibi değerlendirilemiyor. Kullananlar da, kendileri adına risksiz yaya kaldırımlarını tercih ettikleri için, bu kez yayalar açısından büyük riskler yaratıyorlar.
Pazar günü Çorum’da güneşli, çok güzel bir hava vardı ve tüm Çorumlular “nefes almak” için kendilerini dışarıya atmışlardı. Tabii motosiklet tutkunu gençler de…Ama, ana caddelerde gruplar halinde, akrobatik hareketler yaparak, deyim yerindeyse insanların yüreklerini ağızlarına getirdiler.
Yunus Emre Parkı’ndaki yürüyüş pistinde bisiklet ve motosikletle tur atanlar ise ayrı bir sorun…Bu sorumsuzluk, yürüyüş yapan insanlar ve koşan gençler için büyük tehdit oluşturuyor. Her an çarpma ve yaralanma riski söz konusu.
Kentimizde bisiklet ve motosiklet kullanımını özendirmeliyiz, ama bunun mutlaka kuralına uygun olmasını da sıkı biçimde denetlemek zorundayız. Önce aileler, sonra da sokaktaki her vatandaş, hem kendi iyilikleri, hem de toplumun huzuru bakımından bu gençlere “uyarı” görevlerini yerine getirmelidirler.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim