Programa; Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İlçe Başkanı Yaşar Anaç ve yönetim kurulu üyeleri, Merkez İlçe Buharaevler Mahallesi Koordinatörleri Ayhan Boyraz, Suat Aydoğan, Ertuğrul Eren ve Buharaevler mahalle teşkilatı katıldı.
Etkinlik, mahalle teşkilatı tarafından Hürriyet Parkı’na kurulan semaverlerden burada nöbet tutan Çorum halkına çay servisi ile başladı.
Daha sonra Buharaevler teşkilatı tarafından hazırlanan ve demokrasi nöbeti tutmak için meydanları boş bırakmayan vatandaşlara Çanakkale Zaferini kazanan askerlerin geçtiği zorlukları anlatmak için sembol haline gelen “Çanakkale Menüsü” olarak bilinen un çorbası ve ekmek dağıtıldı.
Buharaevler mahalle Başkanı Ümit Patıroğlu, “18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kazanan ecdadımız vatan toprağını kutsal bilip sonraki nesiller olan bizlere taşımak için büyük zorluklar çekerek bir zafere imza atmışlardır. Bu etkinlik ile Mahalle teşkilatı olarak, o büyük zaferi kazanan ataların 15 Temmuz’da demokrasi savaşını kazanan torunlarına ataların yediği üzüm hoşafı yerine un çorbası ve ekmek dağıtarak, ecdadın bıraktığı yerden torunların devam ettiğini anlatmak istedik” dedi.
Program sonunda, Çanakkale savaşında şehit olan 15 ve 16 yaşındaki ecdadımızı temsilen daha 15 yaşını doldurmamış torunları tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehitler köprüsünde şehit olan Çorumlu Abdullah Tayyip Olçak adına platformda sahne alan sanatçı Ammar Acarlıoğlu’na çorba ikram etmesi vatandaşların duygulu anlar yaşamasına neden oldu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim