AK Parti teşkilat temayül yoklamaları yeni geliştirilen bir sistemle son oy kullanıldıktan itibaren en geç bir saat içerisinde bütün sonuçları ve değerlendirmeleriyle birlikte Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde olacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, teşkilat temayül yoklamasını kısa bir süre içerisinde belirlemek üzere yeni bir sistem geliştirdiklerini açıkladı. Adayları belirlerken çeşitli kriterleri uyguladıklarını söyleyen Yavuz, temayül yoklamasının da bu kapsamda olduğunu belirtti.

Bu kez ilk kez uygulayacakları sistem ile 81 ilde aynı anda temayül yoklamasını yapacaklarını, internet üzerinden 18 Kasım 2018 günü 10.00-16.00 saatleri arasında verilecek oyların 18.30 gibi Genel Başkan Erdoğan tarafından görüleceğini belirten Yavuz, bu sistem sayesinde yaklaşık 3 ton kağıttan tasarruf elde edileceğini de vurguladı.

Yavuz ayrıca Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında mevcut belediye başkanlarının aday adaylığına müracaat etmemeleri yönünde karar aldıklarını söyledi.

(İHA)

Editör: TE Bilisim