Kayıtların e-devlet üzerinden de yapılıyor olması nedeniyle Rektörlükte bulunan kayıt merkezine başvuranların sayısı daha önceki yıllara göre az olurken, yetkililer e-devlet üzerinden kayıtlarını yaptıranların da kayıt merkezine gelebildiğini, gelenleri de gerekli birimlere yönlendirdiklerini ifade etti.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada 2017-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçları ile Hitit Üniversitesi’nin herhangi bir programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemlerini 16 Ağustos 2017 tarihine kadar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden yapabilecekleri belirtildi. Öğrencilerin bir gün sonra da öğrenci belgelerini aynı web adresinden alabileceklerinin ifade edildiği açıklamada Hitit Üniversitesi’ni kazanan yeni öğrenci adaylarının elektronik ortamda kaydı tercih etmelerinin onlara her şeyden önce zaman ve ekonomik tasarruf sağlayacağı anlatıldı.

Açıklamada, elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrencilerin kayıt işlemlerini 18 Ağustos 2017 tarihine kadar (saat 09:00-17:00 arası) Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kayıt Kabul Bürosu’nda yapabilecekleri dile getirildi.

Engelli öğrencilere de kayıt işlemleri sırasında talep etmeleri halinde gereksinim duyacakları ekipmanların imkânlar ölçüsünde temin edileceği ve yine talep etmeleri halinde kendilerine özel refakatçi verileceği de yapılan açıklama arasında.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim