Çorum'da 367'nci kısa dönem askerler için yemin töreni düzenlendi. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen yemin törenine Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon Komutanı Personel Albay Şenduran İnan, Çorum İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Recep Çarıkçıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, protokol üyeleri ve asker yakınları katıldı.

Askerler, ellerini Türk bayrağı ve silah üzerine koyarak yemin etti. Yemin töreninin ardından İl Jandarma Alay Komutanlığı'na ilk katılan, eğitim ve sporda başarılı olan askerlere protokol üyeleri tarafından hediye verildi. Yemin töreninde asker ailelerine seslenen Çorum İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Recep Çarıkçıoğlu, "Anneler ve babalar, törenlerle ve dualarla peygamber ocağına uğurladığınız, kınalar yaktığınız değerli evlatlarınız askerliğin temel eğitimini tamamlamış olarak huzurlarınızda ettikleri kutsal yeminle vatan savunmasında yer almaya ve verilecek her görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirtmişlerdir. Bu eser sizin eserinizdir. Ne mutlu sizlere ki gözü vatan sevgisinden başka bir şey görmeyen böyle yiğitler yetiştirdiniz. Ne mutlu sizlere ki asil Türk milletine böyle Mehmetçikler hediye ettiniz. Bu görkemli tabloyu oluşturan evlatlarınız sizlerle gurur duyuyor. Sizler de onlarla gurur duyabilirsiniz" dedi.

Vali Necmeddin Kılıç da törende yaptığı konuşmasına, Şırnak’ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı dileyerek başladı.  Her Türk gencinin doğuştan asker olduğunu ifade eden Vali Kılıç, “Analarımız, bayrak ve namus için vatanına kurban olsun diye evlatlarına kına yakıp askere gönderirler. Şehitlik bizim damarlarımızda ve yüreğimizde olan binlerce yıl öncesinden gelen bir mirastır” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Çorum Belediyesi mehteran ekibi gösteri sundu. Mehteran ekibinin marşları törene renk kattı. Program sonunda askerler, aileleriyle kucaklaşarak hasret giderdi. Ailelerin çocuklarıyla buluşmasında duygulu anlar yaşandı. Erlerin yakınları yaşadıkları gurur karşısında gözyaşlarını tutamadı. Askerlerin kimisi anne ve babasına, kimisi ise çocuklarına sarılarak hasret giderdi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim