Ak Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Ulaştırma Bakanlığı’ndan sonra en fazla yatırım yapan ikinci bakanlık olduğunu belirterek, bu yatırımların Çorum’da da gözle görülür bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı hemşehrimiz Prof. Dr. Lütfi Akça’nın başkanlığında yapılan koordinasyon toplantısında konuşan Bağcı, bir önceki gün Bilim ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleştirilen açılış ve etkinliklerde “bilim ve teknoloji” konusunun ele alındığını belirterek, şimdi de kırsal alana yönelik yatırımların masaya yatırıldığını ifade etti.
Çorum’da Ulaştırma Bakanlığı’ndan sonra en fazla yatırımı bulunan bakanlığın Orman ve Su İşleri Bakanlığı olduğunu kaydeden Milletvekili Bağcı, “Çorum’un bugüne kadar talep ettiği bütün sulama yatırımları ihale edildi. Bu nedenle DSİ Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Çorum’un su problemini sona erdirecek olan Koçhisar projemiz yolunda. Tımarlı projesi en başından beri gündemimizdeydi ancak çeşitli sorunlar nedeniyle gecikme yaşandı. Tanrıverdi hariç Mecitözü’ndeki projelerin tamamı ihale edildi” dedi.
DSİ’nin çok büyük yatırımlarının olduğunu ifade eden Bağcı, bunların yanı sıra Cemilbey ve Düvenci projelerinin ise hızlandırılması gerektiğini söyledi. Bağcı, “Bu projeler tamamlandığında 130 bin dekar araziyi suyla buluşturmuş olacağız. Düvenci ovası ayçiçeğinde, Cemilbey ise soğancılıkta iddialı. 2 bölgenin planlama safhasından proje aşamasına taşınmasını arzu ediyoruz” şeklide konuştu.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim