Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı program Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Nurettin Topçu’yu anlatan slayt gösterisinin ardından İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Mustafa Tuzcu bir açış konuşmasında bulundu.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ da konuşmasında, AK Parti, kendileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düşüncesinin temelinde Nurettin Topçu düşüncesinin yer aldığını ifade etti.

Rektör Alkan’ın Çorum için bir şans olduğunu belirten Karadağ, Hitit Üniversitesi rektörlüğü ile gurur duyduklarını belirtti.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan ise konuşmasında üniversiteye anlam katacak en önemli unsurun öğrenciler olduğunu dile getirdi.

Nurettin Topçu’nun hayatına bakıldığında ne kadar zorluklar çektiğinin görülebildiğini şimdi ise imkanların daha kolay hale geldiğini vurgulayan Prof.Dr. Alkan, “Türkiye’nin derdi ve davası olan insanlara ihtiyacı var” diye konuştu. Açış konuşmalarının ardından panele geçildi. Moderatörlüğünü Prof.Dr Mehmet Azimli’nin yaptığı panelde Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. İsmet Altıkardeş ve Erzurum Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Zeki İşcan katılımcılara Nurettin Topçu’yu anlattı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim